Thursday, October 27, 2011

Varvas

Melkein unohdin, mistä piti kirjoittaa, kun löin pienimmän varpaani varsin kipeästi oveen. Siitä kuului myös ikävänlainen rusaus. Pelkäsin, että kynsi halkesi, mutta onneksi ei. Luilla ei ole niin väliä.

Nii mut siis mun piti kirjoittaa vanhemmuudesta. Mä en tiedä siitä juuri mitään, mutta uskon että on ärsyttävää, kun ulkopuoliset ihmiset kaakattaa omia mielipiteitään siitä, miten lapsia tulisi hoitaa. Pahoittelen siis seuraavaa tekstiä. Mä käyn melko usein uimahallilla ja mun hydrobicin kanssa yhtä aikaa on useana päivänä viikossa viisivuotiaiden uimakouluja. Mun mielestä on käsittämätöntä, että miltei kaikki vanhemmat tuovat lapsensa uimakouluun, odottavat puoli tuntia kahviossa ja hakevat lapsensa sitten pois. Nää vanhemmat siis ensin riisuvat lapsensa pukkarissa, sitten hilluvat normaaleissa vaatteissaan (esim. sukkahousuissa!) suihkutiloissa pesemässä lastaan, odottavat kyllästyneinä iltapäivälehtiä selaillen kahviossa, hilluvat normaaleissa sisävaatteissa suihkutiloissa pesemässä lastaan, pukevat lapsensa ja lähtevät kotiin. Ymmärrän, että kaikki eivät pidä uimisesta, jotkut pelkäävät vettä ja joillain voi olla jokin uimista estävä condition (jotkuthan välttelevät uimista esim. kuukautisten aikaan ja joillain tuntuu olevan kuukautiset jatkuvasti), mutta että melkein kaikilla olisi joku syy olla menemättä uimaan iltapäivälehden sijaan? Mun mielestä uiminen ei ole mikään sellainen kansalaistaito, joka olisi välttämättä opetettava viisivuotiaalle etenkin, jos perheessä ei muuten harrasteta uintia. Tää on aika vähäinen harmituksen aihe mun elämässä, mutta koska se on pitkäaikainen vaiva eikä mulla oo muutakaan kirjoitettavaa, purin sydäntäni nyt tähän.

Muuten, kiitos Vilungille taas loistavista linkki- ym. vinkeistä! Aristoteleen kantapää -podcast on loistava!!

Elämyskameli suosittelee
lasten harrastusten valinta muun perheen harrastusten mukaan

7 comments:

hanna said...

itse näin superäitinä ja muutenkin kaikesta mielipiteenomaavana vanhempana, olen samaa mieltä. iltalehti on nykyään paskempi lehti kun seiska, joten ihan jo sen takia olis ihan hyvä, että jättäis sen lukematta. ja sit on ihan hyvä muutenki mennä sen kakaran kanssa uimaan/samaan aikaan uimaan, jotta huomaa, että seisoskelu siellä altaan reunalla pitkän aikaa on aika viluista puuhaa. (meinaan joskus ne kakarat seisoo siellä reunalla aika kauan).

hanna said...

niin ja sitten vielä, elkää kukaan huomatko edellisen viestin liian pitkiä lauseita sivulauseineen sekä "jotta" sanaa, koska kuulemma vaan psykopaatit tekee sellasii lauseita. et ei pidä paikkaansa sekään iltiksen tieto! koska en oo psykopaatti!

Vilunki said...

Meitsin mielestä kyllä joka ainut kakara pitää opettaa uimaan, mikäli siihen on vain pienetkin edellytykset. Maailmassa on niin helkkarin paljon vettä, että on kiva olla kuolematta heti sinne joutuessaan. Ps. Lopetimme itse kyllä vauvauinnin kesken, koska opetus oli niin ruokotonta.

Plussaa Vilungin kiittämisestä!

Vilunki said...
This comment has been removed by the author.
Elämyskameli said...

Mä oon kyllä taipuvainen olemaan samaa mieltä siitä, että lapsen on hyvä oppia uimaan, mutta mikäli uiminen ei kuulu perheen harrastuksiin, voi uimaan opettelun siirtää vasta kouluikään. Tuolloin vanhempien ei tarvitse kärsiä altaan reunalla. Jos nimittäin perhe ei pidä vedestä sitä vähää, että aikuinen viitsisi viettää puoli tuntia altaassa kerran viikossa kahdeksan viikon ajan, ei lapsikaan joutune vesillä oleilemaan.

Pumpumkatti said...

Ihan oikeestiko ne kaikki vanhemmat mussuttaa salaa pullaa sillä aikaa, kun lapset kuntoilee? Enpä olis uskonut. Olisin kuvitellut, että lapsi viedään uimakouluun, jotta itse saisi uida rauhassa :D

Pyry said...

Uiminen on samassa kategoriassa hiihtämisen kanssa: tärkeää sata vuotta sitten, nykyään hyödyllisyys yhtä tyhjän kanssa. Ja hukkumalla kuolevat osaavat lähes kaikki uida, siinä menee muut hommat vituiksi, joten se siitä.