Saturday, January 28, 2012

Keski-Suomi

Kummityttö täyttää ylihuomenna kolme vuotta ja on ihanan reipas! Reippaus käytiin Handymanin ja Långstrumpin tarkistamassa ihan paikan päällä Jyväskylässä. Kummitytöllä pesueineen oli hieno väliaikaiskoti aivan kaupungin keskustassa. Lapset olivat aivan hurmaavia: Kummityttö iloinen, juttelevainen ja rauhallinen, keskimmäinen hyväntuulinen, vilkas, kiltti ja hymyileväinen ja pienin suloinen, puuhakas ja jokeltelevainen. Myös vanhemmat käyttäytyivät mallikkaasti. Katraan äitiä muistettiin Paavo & Vuokko -mukilla, joka tekikin kauppansa. Päivänsankaria juhlittiin Richard Scarryn Busytown-pelillä, joka todettiin mainioksi lastenpeliksi, jota voi todellakin suositella kolmevuotiaista eteenpäin. Jyväskylässä oli viitisentoista astetta pakkasta, mutta kun sisällä pysyi, ei tullut kylmä. Porkkis hemmotteli meitä paistetuilla silakoilla, perunamuusilla ja ihanalla kotitekoisella kääretortulla. Jyväskylä sai korkeat pisteet. Ainoa mieltä painamaan jäänyt asia oli se, eikö Jyväskylällä ole kerrassaan mitään omaa paikallisruokaa tyyliin mustamakkara, kalakukko tai hotsi. Mitään ei keksitty. Ehkä kesällä uusi reissu paikallisruoan metsästyksen hengessä?

Mä lupasin auttaa työkaveria mäessä ja mennä huomenna töihin. Aika jännää. Vuoro on neljä tuntia keskellä päivää, mutta kiireisyys kuulemma vaihtelee viikonloppuisin hurjasti. Mun taidoilla vuorosta voi tulla viisikin tuntia (ei ehkä kuitenkaan vielä ihan mahdottoman pitkä siis). Onneksi avuntarvitsija lupasi tulla huomenna käymään vikalla tunnilla, jotta mä voin tarvittaessa kysyä siltä asian tai pari, jos tarvitsee. Onni on hyvät työkaverit.

Elämyskameli suosittelee
ihanan reippaat muksut ja niiden upeat vanhemmat

2 comments:

hanna said...

onni olisi hyvät työkaverit.. yksi pakotti mua tekemään älykkyystestiä pari päivää. ja sitten kun viimein tein, niin se suuttui ikihyviksi kun sain paremmat pisteet.

Anonymous said...

kelepaako tämä:
Lahtimömmöt Korpilahdelta

Nesteeksi laitetaan puolet vettä, puolet verta. Saotteeksi sekoitetaan makkaruksia, karkeita ruisjauhoja. Tehdään kova, runsassuolainen taikina. Taikinasta pyöritellään käsin kovia (eivät hajoa keitettäessä) mömmösiä eli mömmöjä. Keitetään kypsiksi vedessä. Syödään sellaisenaan.

Aino Lampinen, Ruokia ja ruokataloutta Keski-Suomesta, Jyväskylä 1980