Thursday, April 12, 2012

Kivan postin päivä

Uusi painos mun erikoislääkäritenttikirjasta ilmestyi viime kuussa ja mä tilasin kirjan tuoreena kotiin Amazonista. Tänään se tuli, neljäosainen kirja. Kävin hakemassa sen postista. Amazon oli ylittänyt itsensä. Kirjat oli pakattu pahviin ja muoviin, se systeemi pahvilaatikkoon, joka edelleen pahvilaatikkoon. Iso pahvilaatikko oli laitettu suureen muovisäkkiin ja suljettu nippusiteellä. Mua ei lakkaa ällistyttämästä se, että vaikka pakkaus oli silminnähden kookas tungettavaksi tavallisen kerrostaloasunnon oven postiluukusta sisään, silti postimies väittää yrittäneensä. Oli laittanut kortin, että teille on kookas paketti, jota yritin toimittaa tänään klo 10-11. Tenttikirjat oli melko kookkaita ja pehmeäkantisia eli ne saattoi päällystää ja päällystykset onnistuivat erinomaisen hyvin. Tuli hyvä mieli. Sekin niissä on positiivista, että niissä on tosi paljon kuvia, kuten toki radiologiassa pitääkin. Alan ehkä jo hieman selailla sitä. En lupaa lukea sitä erityisen hyvin tai tavoitteellisesti vielä (tenttihän on vasta parin vuoden päästä), mutta jos silloin tällöin selailisi.

Postimies toimitti tänään kynnykselle myös esitäytetyt veroilmoitukset. Mä siis inhoan mätkyjä, joten laitan tarkoituksella vähän turhan tiukan veroprosentin. Jälleen se kannatti. Iloista lainaajaa valtio rakastaa ja maksoi mun 2300 euron lainalle vielä 10 euroa korkoakin! Kyllä on hyvä fiilis. Handymankaan ei jäänyt tänä vuonna mätkyille, mutta vähänhän se tietysti on harmissaan, kun yksi viisikymppinen ei ole nyt tuottavassa työssä.

Elämyskameli suosittelee
veronpalautus

3 comments:

Pumpumkatti said...

Toi on kyl jo hätävarjelun liiottelua!
Mä koitan aina laittaa prosentin tasan oikein. Tällä kertaa kävi kurjasti, kun lainan korot oli laskenu ja mulle tömähti 450e mätkyt. Joskus on tullut samanmoiset palautukset. Aika heikosti siis onnistunut toi mun tasan oikean prosentin laskeminen ;)

Elämyskameli said...

Mun viime vuoden tulotkin oli kyllä kaikkien aikojen surkeimmat (jopa Handymanin palkka oli merkittävästi suurempi kuin mun!) enkä muuttanut prosenttia edellisvuodesta. Toisaalta mä oon sitä tyytyväisempi, mitä isomman joulubonuksen mä saan, joten mä voin nyt olla erityisen tyytyväinen. Kyllä mä yleensäkin oon yli tonnin saanut, viime vuonnakin taisi tulla melkein kaksi tuhatta. Tää on oikein sopiva.

Polaah said...

Mulla on yleensä hiukan liian iso prosentti mutta menee usein aika tasoihin, joinain vuosina oon saanut huimat 40e palautusta, nyt tulee sentään jo kahden kuun kotihoidontuen verran.

Aviomies taas on löperö verotusteknisissä asioissa ja makselee useimmiten mätkyjä- tällä kertaa jää matkakulujen ja lainojen korkojen takia varmaan plussallekin jopa.