Sunday, April 22, 2012

Handymanin juttuja

Tällä matkalla Handyman on puhunut lähinnä SIM-korteista. Kovasti on pohdittu erilaisia prepaid-liittymiä ja aprikoitu, olisikohan millään saksalaisista operaattoreista saatavana mikro-SIM-kortillista prepaidia ulkomaan eläville, että iPadilla pääsisi nettiin muualtakin kuin asunnolta. Asiaa on googlailtu useaan kertaan ja sitten todettiin, että paikallinen Tarjoustalo, Rossmann, sellaisia myy. Kovalla tohinalla lähdettiin Hauptbahnhofin Rossmannille (tänä sunnuntaina kaupat ovat muualla kiinni) ja oi onnea, kun sellainen löytyi. Seuraava haaste, nimittäin iPadin SIM-korttipaikan avaaminen ilman sopivia työkaluja, on vielä selättämättä. Elämyskameli seuraa tilannetta.

Toinen Handymanin mieltä askarruttanut seikka on eilen illalla kadulla nähdyt prostituoidut. Niistä on puhuttu moneen otteeseen. Se vaikutti etenkin hämmästyttävän, että naiset eivät olleet rumia. Handyman oli myös huolissaan siitä, että yksi naisista seisoi autotiellä. Maailmassa monta on ihmeellistä asiaa.

Handyman on myös kokenut tällä matkalla uuden positiivisen elämyksen. Me ollaan käyty aiemmin Vapianossa kaksi tai kolme kertaa ja joka kerta on ollut Handymanille pettymys. Mä toivoin, että tällä matkalla voitaisiin kuitenkin kerran Vapianossa käydä, kun täällä saa tummaakin pastaa ja mä halusin maistaa Vapianon aglio e oliota. Loman kunniaksi Handyman suostui. Handyman päätti ottaa valkoviinilohipastaa ja suorastaan hämmästyi, kuinka hyvää se olikaan. Nyt hinkuu sinne uudelleen. Aglio e oliokin oli ihan hyvää, mutta nälkäähän se pitää aika huonosti. Tumma tuorepasta oli loistavaa.

Tänään käytiin Brandenburger Torilta välittömästi länteen päin kadulle pystytetyillä markkinoilla. Ilmeisesti kyse oli jonkinlaisesta turkkilaissaksalaisten lasten markkinoista, mutta vähän aikaa siellä aikuinenkin jaksoi kävellä lähinnä ihmettelemässä erikoisia tivolihuvituksia. Erityisesti mahdollisuus tulla nostokurjesta roikotetuksi vatsamakuuasennossa järkytti Handymania. Myös pomppulinnamateriaalista tehty noin 70° jyrkkä lasten liukumäki sai Handymanin maailmankuvan sekaisin. Ne näyttivät kyllä hurjilta.

Illalla tutustuttiin vielä Charlottenburgin linnan puutarhaan (Potsdamiin ei jaksettu lähteä, tämä on kaupungissa). Viehättävät istutukset, toki vasta vähän tulollaan. Mukava iltakävely.

Kotonakin tapahtuu. Pitkään tyhjillään olleeseen läheiseen liiketilaan on avattu punavuorelaisen Tori-ravintolan sisarravintola Alppitori. Siitä oli hieman epäonnistuneesti otsikoitu juttu Nytin nettisivuilla. Kiitosta vaan, meille kelpaa alppiharjulaistunnelmakin. Toivotan kuitenkin ravintolalle onnea, täytyy varmasti itsekin käydä tutustumassa jokin kerta. Lähteekö joku mukaan?

Elämyskameli suosittelee
Fonic-yhtiön prepaid (Rossmannilta, mikro-SIM)

3 comments:

Katjn said...

Me lähdetään kokeilemaan Alppitoria jos huolitte meidän poppoon seuraksi.

Elämyskameli said...

Joo, kivaa!

Katjn said...

Hei ihkuu että teidän huudeilla on uusi ravintola. En oo vieläkään oikein toipunut Veeruskan alamäestä. Ehkä tästä saa lohtua. Ja mulle kelpaa myös alppiharjulaistunnelma. Punavuorihan on sitäpaitsi varmaan enemmän deekiksellä kuin Alppiharju.