Monday, April 16, 2012

Koiramaailma

Mä saan nykyään Metro-lehden käsiini valitettavan harvoin. Jotenkin sitä aktiivisesti unohtaa, kuinka upea lehti se on. Kaikki upeus on keskittynyt tekstaripalstaan. Mä oon ollut aina itse aikamoinen jollottaja kirjoittaessani, joten arvostan suuresti kykyä tiivistää asia napakkaan muotoon. Tekstaripalstalla miltei kaikki ovat tämän mestareita. Otetaan esimerkiksi nimimerkin Eiks niin mielipide:
"Jääkiekossa kaikkien pitää osata hyökätä ja kaikkien pitää osata puolustaa. Kiekko pitää laittaa vastustajan maaliin, se on tarkoitus."
Joskus toki viittausten ja esimerkkien käyttö vaatisi hieman enemmän merkkejä kuten nimimerkin Susi tämänpäiväinen huomio:
"Yleensä, kun jotain asiaa ei olla ajoissa kyseenalaistettu, se on johtanut katastrofiin, niin kuin esimerkiksi vaikka koiramaailma."
Parasta tekstaripalstassa on kuitenkin se hajanainen fiilis, jonka saa lukiessaan kolmeakymmentä eri keskustelua yhtä aikaa. Nimimerkki Minäkin tietäisin mitä tehdä todistaa väkevästi
"Uutisissa ilmoitettiin, että kolmen eri valtion henkilöt tekevät eniten rikoksia kotimaassamme. Miksi ette tee mitään, kotimaamme päättäjät" (no siksi, että kuka meidät rötöstelevät suomalaiset ottaisi?),
Nimetön suree lomansa pilalle menoa:
"Hyvä, että tulee se mediamaksu. Monen päivän loma alkoi. Mitä tulee töllöstä? Kuningaskuluttajasta terä poissa. Enbuske ja se hauska kirjailija? Pelkkää mainosta. Miksi nuoret ovat nykyään vanhoja?"
ja Cock on huolissaan siipikarjan kanaoikeuksista:
"On päivänselvää, että kananmunien hinta nousee, jos kanalassa kanojen määrä pitää puolittaa. Ei mediankaan olisi pitäny lähteä eläinaktivistien äänitorveksi toteuttamaan kanojen holokaustia. Kuluttajat ja tuottajat kärsivät, mutta kauppa ottaa aina omansa."
Lopuksi Hakiksen kundi päräyttää:
"80v nainen Pääskylänrinteestä: Oletko äänestänyt pitkään SDP:tä, Kokoomusta, Keskustaa tai RKP:tä? He ovat tässä innokkaasti leikkailleet poliisien määrärahoja, kun pitää säästää ja säästämisen ohella sallineet vapaan kulkemisen EU-maiden välillä. Poliisi tekee minkä voi, kohta jos siirryt vanhainkotiin, niin nykyinen hallitus tavallaan ryöstää sinut ja poliisi voi vain kiitellä ilmoitusta. Vapaa kulku takaa, että meidät voidaan ryöstää jatkossakin."

Olen todennut, että en jaksa mennä kuntosalille tavallisen päivystyksen jälkeen, silloin on liian väsynyt ja veltto olo. Harmillista, olin vähän toivonut että pääsisin sinne päiväsaikaan. Toisaalta kävely ja uinti suorastaan houkuttavat.  Täytyy siis paneutua niihin. Lähden nyt paneutumaan.

Elämyskameli suosittelee
tekstaripalsta

No comments: