Saturday, April 28, 2012

Loma-arvostelu

Loma on jälleen ohi ja on palattu kotiin. Kesäloma on jo mielessä, eihän siihen ole enää kuin kolmisen kuukautta! Täytyykin pian varata lennot ja hotellit, etteivät mene sivu suun. Kuitenkin ennen uudesta lomasta villiintymistä on hyvä rauhoittua muistelemaan edellistä lomaa.

Lomamatkalle siis lähdettiin Berliiniin, matka-aika oli 21.-27.4.2012. Sää oli melkein koko ajan aurinkoinen. Alkumatkasta lämpötila oli noin 15° eli kevyt kevättakki oli päällä, ajoittain kuitenkin napit auki. Sadetta luvattiin koko ajaksi, saatiin lähinnä yksi kunnon kuuro ja yksittäisiä tippoja silloin tällöin. Parina viimeisenä lomapäivänä oli yli 20°, vikana päivänä jopa hellettä. Lähtöpäivän jälkeen luvattiin miltei 30°:n lämpötiloja. Onneksi tätä ei auttanut jäädä murehtimaan, koska seuraavaa viikkoa ei olisi voinut vuosilomalainsäädännön mukaan enää valita.

Lomalla yövyttiin yksityisasunnossa, joka oli vuokrattu Mowitania-nettipalvelun kautta. Kohteen numero oli 3635, osoite Rochstrasse 9. Ehdottomasti parasta ja toki tärkein ominaisuus oli asunnon sijainti, Hackescher Marktille oli sata metriä ja Alexanderplatzillekin vain joku 300 metriä. Viereisessä rakennuksessa oli Backstube Kamps, josta sai herkullisia mansikkaviinereitä sekä alkuperäisen OnePiecen 11.11.11 klo 11:11 auennut pop up store (mutta vain yksi onesieen pukeutunut hipsteri nähtiin vapaana viikon aikana).

Asunto sijaitsi korkeassa kerrostalossa, joka oli rakennustyöläisten lahja DDR:lle. Talo on valmistunut vuonna 1960. Asuinkerroksia talossa on 24. Hissejä oli neljä, joista kaksi parittomiin ja kaksi parillisiin kerroksiin ja hissit olivat nopeita. Ala-aula oli yhteinen, mutta siis parittomilla ja parillisilla kerroksilla oli omat porrashuoneensa. Meidän asunto oli 7. kerroksessa. Porrashuone oli siisti mutta valju ja seiskakerroksessa oli kummallinen, tunnistamaton haju, joka toi mieleen mausteisen makkaran tai poltetun muovin. Asunnossa tai alahissiaulassa ei tuntunut mitään hajua. Ulko-ovi sekä ovi tuulikaapista aulaan toimivat sähköllä, joten tunnelma oli kuin sairaalassa. Ovien painikkeet olivat samanlaiset kuin Meilahdessa. Sähköovi on toki hyvä ominaisuus, koska moni talon asukkaista liikkui rollaattoreilla. Tuulikaapista aulaan tarvittiin kyllä avain, mutta silti ovi avautui sähköllä. Talossa oli lisäksi pieni kioski/baari, jossa ei käyty tutustumassa, mutta ihailtiin ulkoapäin komeita valomainoksia.

Asunto oli kooltaan noin 50 neliötä ja hinta kuudeksi yöksi huhtikuun lopulla oli 421 e + wlan 2 e/vrk (+250 euron pantti). Nyt hinta näyttää olevan 84 e/vrk. Asunto on tarkoitettu maksimissaan kolmelle. Kyseessä oli kaksio, jossa oli makuuhuoneessa parisänky ja olohuoneessa sohva, joka ei kyllä oikein vakavasti otettavalta nukkumapaikalta näyttänyt (paitsi Handymanin päivätorkuille). Parisängyn patja oli ihan kohtuullinen, mutta runko oli melko huono. Olisiko jokunen rima puuttunut pohjasta, kun mä nukuin selvästi kaltevalla pinnalla (reunalle päin vietti alaspäin). Tyynyt oli saksalaistyyppiset pehmeät neliömetrin kokoiset. Sisustus oli melko rujo - pieni neljän hengen Ikea-pöytä ja tuolit, samettipäällysteiset melko epämukavat sohva ja nojatuoli, sänky ja muutama lipasto. Varustelu oli muutoin erinomainen - tiski- ja pyykinpesukoneet, uuni/mikro ja hella olivat hyväkuntoiset ja toimivat. Vessassa oli kiusallinen saksalaistyyppinen pönttö, johon tuotokset jäävät ihailtavaksi kuin tarjottimelle. Suihku oli keskieurooppalaiseen tyyliin ammeessa. Koskahan ne oppivat unohtamaan ammeensa? Kuka aikuinen enää kylpee?

Olimme valinneet hakukriteereiksi mm. "kuudes kerros tai korkeammalla" ja "kiinteä internet". Asuntoilmoituksessa mainittiin maksullinen wlan, joten mä tulkitsin sen tarkoittavan sitä, että kiinteän linjan saa maksutta ja wlanista pitää maksaa. No ei ollut muuta kuin wlan, joka siis maksoi 2 e/vrk. Toki se oli maksettava, koska olisi jäänyt monia hassunhauskoja fb-videoita näkemättä. Onneksi netti oli melko nopea, muuten olisi hermo mennyt. Petyin kyllä mainokseen. Meillähän on toki aina mukana reititin, jolla hotellien kiinteät verkot käännetään wlaniksi, joten olin varautunut ilmaiseen nettiin. Se kaksieuroinen sai vähän pahan maun suuhun. Toinen pahan maun suuhun saanut asia oli se, että me oltiin ensin katsottu Mowitaniasta samasta talosta saman kokoista asuntoa kerroksesta 9, joka kuvien perusteella oli aika paljon viihtyisämpi kuin tää seiskakerroksen kämppä. Kun sitä varattiin, niin se ei sitten kuitenkaan ollut vapaa (vaikka netissä näytti olevan), mutta siis meillä on tää toinen vähän kalliimpi vähän matalammalla samassa talossa oleva asunto! Sekin tuntui huijaukselta.

Kaiken tän narinan jälkeen totean, että asunto oli hyvässä paikassa eikä se ollut kauhean kallis. Siellä pystyi nukkumaan (vaikkakin kaltevasti) ja siellä saattoi säilyttää tavaroita sekä pyykätä. Voitti ikävän hotellin, mutta jäi hinta-laatusuhteeltaan hyvän hotellin alle. Varmasti hostelli-ihmisille tää ois ihan mahtava ja samoin niille, jotka ei oo niin hienohelmoja kuin me tai joilla on esim lapsia. Eli ihan hyvä melkein kaikille!

Matkalla käytiin ainakin

  • Potsdamissa Sanssoucin linnan puutarhassa sekä Charlottenburgin linnan puutarhassa, jonne ei välttämättä kannata mennä vielä näin aikaisin keväällä
  • KaDeWessa syömässä Marly-kakkua (Handymanin herkku, mulle riittää yksi haarukallinen)
  • Suno Sushissa, jossa hinnat olivat nousseet, mutta pääruoat tulevat edelleen eri aikaan
  • Cha Chá -ravintolassa, joka oli erittäin hyvä (jonkinlainen ketju, tosiaan kannattaa tutustua, thaimaalais-intialainen)
  • Ritter Sport Bunte Schokoweltissä (Checkpoint Schoki!)

  • monissa eri puistoissa (Tiergarten, Humboldthain, Mauerpark, Ernst-Thälmann-Park nyt ainakin), kuten kunnon Berliini-turistien pitääkin
  • Gropiusstadtissa
  • kirjakauppa Dussmannissa
  • Haägen-Dazs-jätskibaarissa
  • Vapianossa
  • dönerillä (mä kävin)
  • seisovan miehen bratwurstikioskilla (Handyman kävi)
  • kivassa Good Friends -kiinalaisessa kuuntelemassa futisjuttuja
Lähinnä siis syötiin ja käveltiin. Kyllä kannatti!


Elämyskameli suosittelee
Berliiniin lähteminen

4 comments:

HH Hullu Hattara said...

Kiitos Kamelille mukavista jutuista! Erityisesti tykkäsin siitä, jossa kerrottiin pitkästi Handymanista. Kuvia olisi saanut olla enemmän! (kuvat Handymanista ovat pirun pieniä, mutta onneksi ne saa suurennettua klikkaamalla)

Pumpumkatti said...

Mä luin äsken Juoppohullun päiväkirjaa ja tajusin, että sulla on toisinaan/usein varsin samanlainen kirjoitustyyli kuin siinä.
Tykkään tyylistä, mut sun jutut on parempia kuin Juoppohullun...se on niin kaukana mun omasta maailmasta, ettei oikein pysty samaistumaan...

Elämyskameli said...

Mä otan tän suurena kunniana, olen kuullut Juha Vuorisen haastattelun ja hän vaikutti varsin miellyttävältä. Täytyy varmaan kirjallisuuteenkin tutustua. Kiitos kauniista sanoista!

Anonymous said...

Juoppis <3 Yhteistä Kamelilla ja Juoppohullulla on myös se, että kummallekaan ei vittuilla.

LLå