Thursday, August 8, 2013

Yläkerrassa

Edellinen kirjoitus jäi siis cliffhangeriin - joudutaanko me jäämään vitoskerrokseen vai päästäänkö ylemmäs? Mä menin eilen ohjeiden mukaisesti reklamoimaan aamusta. Olin jo etukäteen pohtinut sopivia fraaseja ja hyviä sanoja. Aloitin dramaattisesti "Leider sind wir nicht mit unserem Zimmer zufrieden" (=valitettavasti emme ole tyytyväisiä huoneeseemme). Selitin ongelman ja työntekijä ryhtyi työhön. Hän näpytti tietokonetta, huokaili ja soitti toistakymmentä puhelua. Lopulta hän sanoi, että saa järjestettyä meille huoneen 34. kerroksesta. Jipii! Eilen iltapäivällä päästiin sinne ihailemaan maisemia. Nyt kelpaa. Edelleenkään ei ole internetiä, mutta Handyman lataa mulle lisää surffailuaikaa Soneralta ja Handymanilla itselläänhän on saksalainen prepaid-SIM iPadissaan. Valitettavasti vain 3G on aika huono täällä. Parempi  kuin ei mitään toki. Ja onneksi on Starbucks ja ilmainen wlan.

Me käytiin tänään parinkymmenen kilometrin päässä olevassa designer outletissä, koska Handymanin virallinen vaatettaja Niketown Berlin on muuton kourissa väliaikaisesti suljettuna. Paikka oli ihan kamala - keskelle ei mitään oli rakennettu teennäinen kylä, jossa joka talossa oli jokin merkkituotemyymälä. Kaikki oli siistiä ja kaunista ja muovista. Siellä oli kuitenkin jonkinlainen "Nike Factory Store", josta Handyman löysi kolme uutta paitaa melko lailla halvemmalla kuin normaalisti. Handyman oli iloinen kuin ylivuotinen hirvenvasa näistä paidoista ja koko paikasta. Mä tunsin olevani ihan ykkösvaimo, kun selvitin sille eka sen paikan ja vein sen sit vielä rautakauppaan katselemaan Bosch Professional -tuotteita. Kohta me mennään leffaan, jossa esiintyy Morgan Freeman. Handyman varmaan luulee, että se on kuolemassa.

Tänään oltiin menossa myös Handymanin idolin suosittelemaan Hans Välimäenkin kokeilemalle kebapkiskalle, jossa on aina jono. Handyman ei ollut etukäteen ymmärtänyt, että jono kestää aivan lyhyimmillään noin 20 min, keskimääräisesti noin 45 min ja helposti jopa 1,5 tuntia. Kun oli jonotettu 10 minuuttia 50-metrisessä jonossa, joka ei ollut edennyt yhtään, totesi jopa Handyman, että mikään kebu ei voi olla sen arvoista. Etenkin, kun Handyman ei suuremmin edes kebapista välitä. Mentiin sit ylikansalliseen ravintolaan ja jätettiin Mustafan kebap kiinnostuneemmille.

Elämyskameli suosittelee
ilmainen wlan (ihmisoikeus)

No comments: