Sunday, March 7, 2010

Lomakuvat

Pari vuotta sitten kaverit ilmoittivat, että nyt ollaan jo niin vanhoja, että muiden ihmisten lomavalokuvien katselun ei pitäisi enää tuntua tylsältä. Niinpä perustettiin lomakuvakisaperinne. Eilen pidettiin järjestyksessä jo neljäs (tai ehkä viides, mutta todennäköisesti neljäs) lomakuvakisa. Idea on, että osallistujat esittelevät lomavalokuviaan haluamassaan (digitaalisessa) formaatissa ja paras voittaa. Kisa järjestetään edellisen kisan voittajan luona. Handymanin viime syksynä tekemä esitys äänestettiin parhaaksi, joten järjestämisvastuu oli meillä. Handyman teki joululomakuvista sarjakuvahenkisen esityksen ja mä tein elämäni ensimmäistä kertaa lihakeittoa ja pinaattikeittoa. Muut olivat valmistautuneet erinomaisesti, pienten teknisten vaikeuksien jälkeen kaikkien showt saatiin komeasti esitettyä. Erityismaininnan saa Marylandin esitys, johon ei ollut valmiiksi ohjelmoitua musiikkia, ja Handyman sai päättää (valitsi Kirkan esittämän Den Glider Inin). Voitto meni Espooseen, joten syksyllä pääsee kisamatkalle. Uutuutena tällä kertaa oli Långstrump (Handymanin, mun, Katjnin ja Homiksen toiveesta) ja Stadivisa, joka oli mun innovaatio - olin ottanut kuvia sieltä täältä valtiomme pääkaupungista ja epäonnekkaiden osallistujien tehtävänä oli kertoa, mitä kuvassa näkyy.

Koska mä olin lähinnä siis keittiössä, niin kerron nyt ruoanlaitosta. Tein siis ekaa kertaa lihakeittoa. Olin etukäteen tutustunut lihakeiton teoriaan, joten tiesin, että siihen käytetään naudan lapaa, kylkeä tai etuselkää(?). Menin halliin ja pyysin Reinin lihan väsyneeltä kloppipojalta soppalihaa. Sit kuitenkin se alkoi kysellä, että haluunko mä lapaa vai etuselkää ja mä sanoin, että emmä tiiä, laita nyt mitä laitat. Lihaa oli (luineen) 2,2 kg. Kun mä olin keitellyt sitä vaaditut 1,5 tuntia, niin jäljellä oli (luut poistettuna) 800 g ja ne luut ei kyllä millään painaneet kuin ehkä 600 g. Käsittämätöntä. Totesin myös, että kun ohjeessa sanotaan, että tarvii reikäkauhan, niin tarvii reikäkauhan. Kasvissyöjille mä tein pinaattikeittoa (ihan ite!) ja kasvissyöjien todistuksen mukaan ne oli ihan hyviä.

Elämyskameli suosittelee
etuselkä

2 comments:

Anonymous said...

Lomakuvakisa oli kevyttä kamaa verrattuna mun sukulaisten perinteisiin lomakuvamaratoneihin. Jos on oltu Kiinassa, niin kuvia on tuhansia ja niissä kaikissa näkyy ne samat muinaismuistot (ei mun sukulaiset siis, koska ihmisiä niissä kuvissa on perin harvoin). Jos taas on oltu Teneriffalta, niin kuvia on tuhansia ja niissä käydään läpi jokainen seudulla sitten viime vuoden tapahtunut muutos, esim. missä kohtaan oli ennen leipomon kyltti ja nyt ei enää oo. Molemmissa tapauksessa kuvamaratoni kesti tuntikausia ja sisälsi kaksiäänisen selostuksen, molemmat äänet selittää ihan omia juttujaan taukoamatta.

Polaah ehkä tietää mistä puhun.

Polaah said...

Jep. I know.