Sunday, March 14, 2010

Pääkaupunki

Me käytiin eilen Handymanin kanssa matkalla kauniin läänimme kauniissa pääkaupungissa. Kimmokkeena matkaan oli Iisalamesta muuttanut kaveri, jota ei olla nähty pitkään aikaan. Ja koska kyseessä on nainen, joka on vastikään muuttanut, niin Handymankaan ei tuntenut itseään toimettomaksi vaan sai pikkuruisia Handyman-tehtäviä tehdäkseen. Tämä ilahdutti kovin emäntää. Päivä oli mukava - käytiin Prismassa, halvassa ja hyvässä kahvilassa sekä asuntomessualueella. Käytiin myös tarkistamassa, että missä kaupungin suurin nähtävyys on, mutta koska siellä oli a) lunta ja b) lasten hiihtolomariehatapahtuma, niin päätettiin siirtää lähempi tarkastelu ensi kesälle. Pääkaupunkia voi kyllä suositella kaikille, se on varsin lähellä ja oikein herttainen peruskaupunki. Valitettavasti ei löydetty mitään perinneherkkua tyyliin mustamakkara, lörtsy tai kalakukko.

Sairaustilanne on edennyt mahdottomaksi. Handymanin hammas on toki parantunut (huomenna uusi roplaus hammaslääkärillä - epäilen uutta valitusta), mutta mun naama on heittäytynyt hankalaksi. Korva on parantunut, mutta tällä hetkellä on jatkuva kamala päänsärky. Tuntuu kuin joku puukottaisi mua vasempaan silmään ja takaraivolle. Nenäkannu auttaa parhaiten, tunnin ajan huuhtelun jälkeen pää on melkein kivuton (joskin itse huuhtelun vaatima kumara asento tuntuu siltä kuin Thierry Henry käyttäisi mun otsaa harjoituspallona), lääkkeistä ei ole mitään apua ja päätä ei voi liikuttaa eikä hytkyttää (esim. nauraminen). Eutanasian olen hylännyt aavistuksen liioiteltuna, mutta maksillaaripunktiosta voisin maksaa mitä tahansa 300 euroon asti (ei enempää, koska 300 eurolla saa jo virtsarakon tähystyksen ja mun mielestä se on arvokkaampi toimenpide kuin poskiontelohuuhtelu). Sitä paitsi nyt pitäisi parantua pian, koska mä en ole valmis olemaan poissa töistä.

Nenäkannu on taivaallinen laite. Joskin mulla on olllut ongelmia veden ja suolan sekoitussuhteen kanssa - jos suolaa on liian vähän, tuntuu voimakas polte silmässä ja jos liikaa, tuntuu voimakas polte nenässä. On erittäin vaikeaa saada suhdetta oikeaksi. Tuttu sairaanhoitaja totesi, että osta hyvä ihminen keittosuolaa. Apteekissa epäluuloinen kyylä lääketyöntekijä tivasi multa pitkään keittosuolan käyttötarkoitusta (ihan kuin keittosuolasta saisi olot). Se on kyllä hyvää ainetta. Ei polttanut missään (paitsi siis oli tietty jumputtava naamakipu kun joutui kumartumaan ja joku puukotti mua silmään).

Elämyskameli suosittelee
Hämeenlinna ja keittosuola

2 comments:

Polaah said...

Siis mitä eroa on keittosuolalla ja normisuolalla? Kysyy: Tyhmä. Ps. En jaksa googlettaa.

Elämyskameli said...

Keittosuola on natriumkloridin 0,9-prosenttista (eli ns. fysiologista) steriiliä vesiliuosta. Se on siis valmiiksi sekoitettu elimistön suolapitoisuuden vahvuiseksi eikä aiheuta ärsytystä toisin kuin liian miedot tai liian vahvat liuokset (esim. uimahallin vesi nenässä).