Monday, March 8, 2010

Kenttäsairaala

Alppiharjussa on tänään vietetty sairastupapäivää. Mulla on ollut flunssaa muutaman päivän ajan (ihan pientä kurkkukipua ja nuhaa), joka ei ole suuremmin häirinnyt. Eilen illalla alkoi vatsatauti, josta huolimatta olin jo lähdössä töihin, mutta kun oireet äkisti pahenivat aamutoimia tehdessä, jäin kotiin. Ajattelin nimittäin, että a) en halua tartuttaa sairaita ihmisiä ja b) on hankalaa pitää vastaanottoa, jos joutuu käyttämään paperikoria muuhun kuin mihin se on tarkoitettu. Handyman haukkui mua tietenkin työnvieroksujaksi ja toi (jälleen) esille, että neljän vuoden työuransa aikana ei ole ollut päivääkään saikulla ja sai mulle totta kai pahan mielen. Yritin selittää, että mun duuni on ehkä vähän altistavampi, mutta julmuri ei tätä ymmärrä. Kosto on suloinen, koska päivän mittaan mä oon tervehtynyt, mutta Handyman oli käynyt hammaslääkärissä ja kärsii nyt puutuneesta kielestä. Ja koska Handyman on mies, niin sen puutunut kieli on tietty paljon suurempi vaiva kuin vain puutunut kieli, se on lähestyvä kuolema. Multa se ei saa lainkaan sääliä, koska mua naurattaa kun sen puhe kuulostaa niin onnettomalta lässytykseltä ja mä en saa selvääkään sen jutuista.

Nyt on positiivinen ongelma: Handyman voitti viime syksynä jostain nettiarvonnasta 500 euron Kilroy-matkalahjakortin. Se pitäisi käyttää. Elokuussa on lomaa, silloin olisi hyvä hetki. Kysymys kuuluu, että mihin menis? Lähinnä tuolla voisi ostaa lennot. Toki nekin on liian kalliit sieltä ostettuina, mutta kun nyt on tuommoinen lahjakortti. Toivoisi, että ne lennot maksaisivat suurinpiirtein ton 500 e (siis meno-paluu meiltä molemmilta). Katsoin, että esim. Geneve, Barcelona, Lissabon, Dublin ja Venetsia maksaisivat tuon. Tietty sitä voisi mennä Berliiniinkin ja vaikka vuokrata auton ylimääräisillä ja tulla Münchenista takaisin tms. Tähän nyt toivoisin suuren yleisön kommentteja - onko mainituista kaupungeista kokemusta? Mä oon käynyt Barcelonassa 1997 ja silloin se oli kyllä jees, mutta onko siellä elokuussa liian kuuma? Ongelmanahan on noi erityiskielet, koska mä viihdyn huonosti maissa, joiden kieltä mä en puhu. Espanja on rajatapaus.

Elämyskameli suosittelee
mahdollisten lomakaupunkien kommentointi

4 comments:

Pyry said...

1) Mihinkään kikeloiden kehitysmaahan (esim Italia, Kreikka ja Espanja) ei voi mennä

2) Suosittelen Islantia

Anonymous said...

Mä suosittelen kyl Barcelonaa! Ja nehän ymmärtää kyl espanjaakin, mitä kameli käsittääkseni puhuu ainakin tikkarisanaston verran. Tärkeintä on tietysti reklamaatiosanasto: es roto! (joo tiedän, p.o. esta).

Mähän olin siel heinäkuussa, mun makuun sää oli just passeli mut ehkä teille se on liika kuuma.

Elämyskameli said...

Nyt on tilanne kehittynyt ja kalkkiviivoilla on enää a) Islanti ja b) Moskova. Molemmissa huonoja puolia (Islannissa +11,2°, Moskovassa >30°) ja hyviä puolia (Islanti älyttömän kiinnostava ja näillä kursseilla melko edullinen, Moskova Kylmän sodan ja arkkitehtuurin vuoksi, mutta älyttömän kallis). What to do what to do?

Polaah said...

Kuten jo fb:ssä ehdotin, ottakaa puolivälin lomakohde: Suomi.