Sunday, July 4, 2010

Uudissana

Mä törmäsin siihen ekaa kertaa noin kuukausi sitten ja nyt se on levinnyt kuin kulovalkea. Kuukauden sisään jo viisi mun fb-kaveria on maininnut sen statuksessaan ja vielä kommenteissakin se on esiintynyt. Se on muksa. Täysin vastenmielinen ja ehdottoman kielletty sana mun mielestä. Alkuun kuvittelin sen olevan substantiivi, koska ensimmäinen kosketukseni siihen oli status "…on mökillä. Se on muksa." Nyttemmin sitä on kuitenkin käytetty adjektiivisena "Se olis sit jotain muksaa tänään vielä tehtävä, viimoisena lomapäivänä..  - - -  ♥ ♥" ja olen kauhukseni päätellyt, että kyseessä on jonkinlainen slangimuoto sanasta "mukava", joka siis jo itsessään on aika hirveä konsepti (miksi tyytyä mukavaan, kun voi pitää hauskaa tai olla jännää tai rentouttavaa tai mitä deskriptiivisempää hyvänsä?). Siinä sana, joka ei ansaitse yhtään vaihtoehtoista muotoa.

Me käytiin eilen Pridessä. Piti mennä kulkueeseen, mutta logististen ongelmien vuoksi ei ehditty, joten mentiin sitten vain puistojuhlaan. Handymanin serkku ja sen vaimo sai vihdoin 9 kk häiden jälkeen yhteisen sukunimen, joten oli aihetta juhlaan. Päästiin myös kokeilemaan meidän upouusia pikniksamppanjalaseja, jotka toimivat erittäin hyvin. Puistojuhalssa tavattiin sattumalta lukiokaveri, jonka kanssa todettiin vihdoin kuohuviinin ja samppanjan erot: kuivatkin kuohuviinit ovat aina vähän makeita, kun taas hyvä kuiva samppanja on oikeasti kuivaa, maku pysähtyy kun viinin nielee. Lisäksi samppanjassa on paremmat - jämäkät ja kauniit, suorissa riveissä nousevat - kuplat verrattuna kuohuviinin suurempiin ja laiskempiin kupliin. Että tuli sitten sekin selvitettyä.

Eilen illalla mentiin vielä katsomaan puudeleiden omistajien uutta kämppää. Muuttivat siis Vantaalle upouuteen yksikerroksiseen rivitalokolmioon. Pieni piha ja valtava terassi. Kyllä on uudessa asunnossa puolensa (esim. LTO-kone, hieno valkolakattu tammiparketti ja ihana puun tuoksu), mutta on meidänkin kämpässä puolensa. Lähinnä sijainti ja koko. Ja kyl mä tykkään meidän pohjastakin enemmän.

Elämyskameli suosittelee
samppanja

3 comments:

Polaah said...

Muksa, NOOOOOOOOUUUU!!!!!

Mä en oo ikinä ehtinyt keskittymään kuohuvaan noin kovasti. "Maku pysähtyy kun viinin nielee", ei tommostakaan voi huomata, koska sit sitä nielee lisää ja maku taas tulee uudestaan.

Tosin en oo montaakaan kertaa juonut aitoa samppanjaa kun oon köyhänä tyytynyt halpaan kuohariin. Kihahtaa kivasti nuppiin sekin.

Elämyskameli said...

Joo mä olin suorastaan huvittunut, kun 1,5 ravintola-annoksen jälkeen olin jo hieman päihtynyt. Se meni onneksi ohitse melko pian, minkä jälkeen pitäydyin vesilinjalla (Vantaalla oli tarjolla lähinnä omatekemää SodaStream-limua, joka on aina pettymys).

Anonymous said...

muksa on todella kamala sana!