Monday, April 25, 2011

Kesän keijukaiset

Mun mielestä on ihan mukavaa, että tuli lämmin sää. Erityisen hauskaa se on siksi, että lumikasat muuallakin kuin Maununnevan lumenkaatopaikalla on vielä osittain sulamatta ja se synnyttää muistoja. Mä nimittäin muistan ihan selvästi jonkun 1980-luvun lopun alkukesän, jolloin tuli hellekelit yhtäkkiä jo joskus toukokuussa. Me asuttiin silloin rivitalossa, jonka takapihalle paistoi koko päivän, joten sinne oli viritetty puhallettava uima-allas ja kaikki kesälelut ja siellä me sitten Pikkusiskon kanssa räiskyteltiin toistemme ja aurinkoa ottavan Äidin päälle vettä. Talon toisella puolella oli metsä ja talo varjosti sitä, joten siellä oli vielä lumikasoja, joiden päällä me sit uimapuvuissamme hypeltiin ja leikittiin kesän keijukaisia, joiden tarkoituksena oli sulattaa ne kasat. Nyt voisi leikkiä samaa leikkiä, jos uimastadion olisi auki ja/tai meillä olisi aurinkoinen takapiha.

Teinit ällistyttää mua koko ajan. Eilen mä muistin jälleen kesän ehdottoman huonon puolen, nimittäin ihmisten iloisuuden. Ratikassa teinit leikki kesää soittamalla kännykästä aika kovaan ääneen jotain nuorisomusiikkia, joka kävi vähän hermoon. Mulla tuli jo mieleen vastavoimana soittaa omasta puhelimestani esim. Pet Shop Boysiä tai Phil Collinsia, mutta Handymanin ilme sai mut toisiin aatoksiin. Mä en kuitenkaan vielä oo valmis keski-ikäiseksi. Teiniys ihmetytti mua eilen myös elokuvateatterissa, kun limsaständillä meidän edessä jonotti teinityttö, jonka asiana oli kysyä myyjältä, olisiko kenties teatterista löytynyt hänen vyötään, joka oli joutunut hukkaan. Eniten mua ihmetytti se, että vaikka ko. tytön vyötä ei valitettavasti lost and found boxissa ollutkaan, niin siellä oli kuitenkin joku toinen vyö. Miksi nää ihmiset ottaa vyön pois katsomossa?

Elämyskameli suosittelee
aikuistuminen

5 comments:

hanna said...

ilmeisesti teinillä "oli sexiä" leffan aikana, ja siksi vyö hävisi. Mutta jos niin käy, ei kannata mennä sitä enää kyselemään. en mäkään oo menny kyseleen uimahallista mun ruskeita shampoo liemiä tai rumia uima-asuja..muistaakseni.

Långstrump said...

Ei hitto, toi vyöbisnes kyl hämmentää. Mitä ihmettä leffateattereissa tapahtuu? Ja mitä Hannalle on tapahtunu uimahallissa??

Långstrump said...

Ois ollu muuten mahtavan keski-ikäinen kosto popittaa Phil Collinsia täysillä!

Pyry said...

Phil Collinsista tulee mieleen vaan se yks yön timo, joka huudatti Collinsin levyä niissä yksissä Glaaran juhlissa

hanna said...

mulleki tulee Phil Collinssista aina mieleen se sama yön timo. Ja uimahallista sen verran, että joskus unohin sinne uima-asun, jonka yläosa oli hyvä, mutta alaosa jotenki nolo (en enää muista miksi, mutta jotain säätöä oli puvun noudossa). ja sitte unohin sinne myös pesupähkinäliemen, johon olin ite lisänny viel etikkaa. unohin pestä sillä tukan ja myös unohin pullon sinne. en sitte hakenu takas