Friday, October 26, 2012

Vii-vii-viiskytluku

Syksyn minilomanen! Pakkasin Handymanin, jonka silmä on jo ruotsalaistenkestävä, ja Långstrumpin mukaan ja annoin Blue1:n kuljettaa meidät Tukholmaan. Tällä kertaa valittiin matkantekovälineeksi kentältä keskustaan Swebus tavallisen sateenkaarivärityksisen Flygbussarnan sijaan. Swebusissa saatiin matkustaa kolmisin kuljettajan kanssa (naapuripenkillä saattoi matkustaa erään luuserituristin unohtama reppu). Kuljettaja oli niin hienotunteinen ja kohtelias, että vaihtoi kesken matkan suomenkieliselle expat-radiokanavalle, jossa haastateltiin jotain Tukholmaan muuttanutta finnjäveliä, joka oli - luoja sentään - seurustellut joskus myös ydinkaupungin ulkopuolella asuneen kanssa. Sen jälkeen soitettiin laulua, jossa laulettiin ainakin vii-vii-vii-viiskytluvusta ja vii-vii-vii-viikonlopusta. Heja!

Kun käveltiin Citycentralenista Omenahotelliin, päätettiin, että seuraavan kerran voidaan mennä aikuisten hotelliin, joka sijaitsee keskustassa. Omenakin on ihan hyvä, mutta täällä on pirun kylmä ja se pienikin kävely viluttaa. Ilta kruunattiin vietnamilaisella aterialla trendikkäässä Vasastanissa. Nyt tultiin hotellille nukkumaan ja koska mun piti tehdä saksanläksyjä, sain vihdoin päivitettyä blogia, hurraa!

Me käytiin eilen katsomassa uusi Bond-elokuva. Handyman oli saanut plus1-ennakkonäytöskutsun joltain työinstanssilta ja pyysi mut mukaan. Mahtava leffa. Daniel Craig on kerrassaan upea ja vieläpä kyllä poikkeuksellisen ihana. Elokuva oli selkeästi synkempi kuin moni edeltäjänsä, vaikka ei nekään oo mitään pirteäpiipareita. Leffa kesti 2,5 tuntia mutta kertaakaan ei tullut tylsää. Haluaisin katsoa uudelleenkin. Ei helkkari kuinka hyvä se oli ja niin bond.

Kävin vihdoin äänestämässä tiistaina. Menin koppiin vielä ahdistuneen tietämättömänä, ketä äänestän. Oli jonoa, joten ei ollut kovasti aikaa päättää. Olen melko varma, että äänestin Fatbardhe Hetemaj'ta. Jälkeenpäin olen kovin tyytyväinen valintaani. Ei ole ahdistanut jälkeenpäin enää ollenkaan. En oikein tiedä, mitä Hetemaj kannattaa paitsi yrittäjyyttä, mutta ääni menee puolueelle. Tällä kertaa siis Kokoomukselle. Sellaista se.

Elämyskameli suosittelee
minilomanen (todellista rakkautta)

No comments: