Monday, October 13, 2008

Oltiin Oulusa, osa 1

Perjantaina lähdettiin siis Handymanin pikkuveljen Potsukan tupareihin Ouluun. Matkustusmuoto oli road trip, autossa mun ja Handymanin lisäksi Potsukan kaveri Putte. Miehet sotkivat aikataulun jo ennen lähtöä, päästiin lähtemään keskustasta vasta klo 15. Matkustettiin koko matka Nelostietä. Ensimmäinen pysähdys tehtiin Jyväskylässä, jossa syötiin near-natiivi-Kekäeläimen ohjaamana Rossossa. Siellä Handyman kysyi tarjoilijalta: "Onks tää sellainen paikka, että saa turpiin, jos kertoo olevansa Helsingistä?" Tarjoilija hämillään: "Eeei, ei mun mielestä..." Handyman tähän: "Jaha, no sit pitää jatkaa Kärsämäelle."

Ja toki Kärsämäelle jatkettiinkin, siellä piti tankata ja käydä pisulla. Ei uskallettu kertoa, mistä ollaan, koska jo hedelmäpelien ohi vessalle kävellessä tuli niin tiukkoja ilmeitä, että pelotti. Handymanin mukaan legendaariselle Kärsämäen Kärsägrillille ei päästy, kun se oli kiinni. Loppumatka Ouluun oli rauhallinen ja asiallinen.

Oulusa mentiin sitten Potsukan uuteen kotiin illaksi, poika asuu ihan keskustassa. Kun ovesta ulos astuu, näkee Stockan eli Hullut päivät on Potsukan lähimessut. Kämppä on muutenkin ihan asiallinen, siellä kun asuu kaksi arkkitehtiopiskelijaa. Me oltiin etukäteen jo varattu huone Radissonista, kun arvostetaan nukkumismahdollisuuksia ja sekin oli ihan lyhyen kävelymatkan päässä keskustasta. Mentiin sitten parin tunnin seurustelun jälkeen nukkumaan puhtoisille lakanoille ja aamulla herättiin pirteänä SuperBreakfastille ja lähdettiin sinne Hulluille päiville. Nehän vasta olikin hullut! Tuli kaikkea ostettua, tärkeimpänä Kirjavalo, joka valaisee yhden sivun kerrallaan ja mahdollistaa näin lukemisen esim autossa kuskia häiritsemättä. Se on tosi hieno! Ostettiin myös pehmosammakko, joka tulee lahjaksi, ja toki banaanisuukkoja ja perinteinen sukkapaketti Handymanille.

Hullut päivät eivät kuitenkaan olleet mitään verrattuna Kärkkäiseen eli Kärkkäriin joka on aivan mahtava kauppa. Siellä on ihan kaikkea! Valtava halli täynnä tavaraa lankakeristä kilohinnalla myytäviin ruuveihin, Legoista Oiva Toikan lintuihin. Ostettiin mm. työkalupakki, kaksi Lego-joulukalenteria ja maailman siistein vehje. Todella tuo luxpod herätti ansaittua huomiota illan bileissä arkkariopiskelijoiden silmissä. Se on niin hieno, että niitä on saatava lisää ja pidettävä mahtavat lasinalusbileet!

Tarkemmin lisää bileistä ja kotimatkasta osassa 2. Nyt väsyttää kovasti.

No comments: