Saturday, January 1, 2011

Tavoite

Harmillisesti mä olin viime vuonna 9 päivää laiskempi blogittaja kuin edellisenä. Täytyy tavoitella tänä vuonna huippuvuoden 2009 lukemia. Siksi on parasta aloittaa heti vuoden ekana päivänä.

Viime viikolla mua järkytti se, että viimeksi alkusyksystä 2007 hoitamani potilaan omainen otti muhun yhteyttä (oli etsinyt mua monesta Etelä-Suomen terveydenhuollon toimintayksiköstä) kysyäkseen, voisinko mä ottaa tän entisen potilaani yksityisvastaanotolleni, koska kukaan muu lääkäri ei kuulemma kelpaa. Tää oli mun mielestä kauheaa ja loistava syy pysyä poissa potilastyöstä pysyvästi. Mä tunnistan olevani liian empaattinen enkä mä osaa kunnolla rajoittaa sitä. On ihan kivaa olla kavereiden kanssa empaattinen ja sosiaalinen, mutta en mä voi olla joku väestön yleispalvelija, joten on hyvä etten mä oo enää terkkarissa töissä. Mä hoidan laupeuden töitä mieluummin kotona ja rakkaiden parissa.

Pikkusisko kanteli mulle, että Isi oli typeränä kiivennyt talonsa katolle pudottelemaan lumia. Mä sain tästä ihan primitiivireaktion, soitin typerykselle ja ripitin sitä elämäni toiseksi ärhäkimmin (ärhäkämpi mä oon ollut vain viisivuotiaana, kun Isi-ilkimys oli kehdannut ottaa mun pyörästä apupyörät pois). Mä en todellakaan halua, että se putoaa ja kuolee tai halvaantuu sen takia, että voisi säästää jonkun 70 euroa. Ilmeisesti mun nalkutus oli kuitenkin purrut, koska Äiti ilmoitti että nyt on otettu selvää lumenpudotusfirmoista. Joskus kannattaa ärähtää.

Elämyskameli suosittelee
sopiva annos ilkeyttä

5 comments:

Anonymous said...

hyvä että ripitit lumenpudottajaa!!! se on hyvä aina välillä ripittää jengiä, ja varsinkin tossa tilanteessa se oli tarpellista, tai itseasiassa pakollista! mulle on tullu aika flunssa, kuumetta ym. ainut terve täällä on porsu.

Polaah said...

Meidän isi rakensi kerran kivan viritelmän, jolla sai talon seinää kätevästi maalattua: autotallin ovet auki, niiden päälle lankku, niiden päälle tikkaat.

Ihme kyllä, se huru-ukko on vielä halvaantumatta tempauksistaan.

Ripitys ei auta-äiti on sanonu sille että jos tommosen takia halvaannut niin kotona ei hoideta. Ei auta ukaasit.

Täällä on kaikki kans kipeenä, myös yli-ikäiseksi kasvanut vavva.

Voisit kyllä perustaa sen praktiikan, me tultais kans asiakkaiks. Sä oot best.

Elämyskameli said...

Porsulle tsemppiä viirusten ristitulessa!

Polaah, ootsä koskaan itse ripittänyt isääsi? Meillä ei äidin nalkutus ollut siis auttanut vaan vasta mun kiukuttelu tehosi ja tarvittiin siis todella kovia otteita (sanoin että jos kuulen sen vielä menneen talvella katolle, en tuu enää ikinä käymään ja tarkoitinkin sitä).

Mä asun liian lähellä teitä molempia, koska nyt on mullakin ilkeitä ylähengitystieinfektion oireita. Ne tarttuu ilmateitse!

Anonymous said...

polaah: rasittavin sairastaja on just se yli -ikänen (31v.) vavva!

joo suvi, mä tuun kans heti sun asiakkaaksi kun perustat praktiikan!

Anonymous said...

Polaah & G: Seinfeld tiivisti asian miehen näkökulmasta niin, että vihkivalasta voisi karsia kaiken muun pois ja jättää vain "do you take this man in sickness".