Sunday, January 16, 2011

Virtuaalilomailu

Google Street View on loistava palvelu. Sen avulla pääsee tunniksi ulkomaille ilman pakkaamista ja lentokenttävirkailijan taputtelua (miksi mut aina friskataan?!). Sillä ei toki pääse ihan joka paikkaan, esim. Berliiniin joutuu menemään paikan päälle tutustumaan, mutta esim. Brittein saarille lennähtäminen on helppoa. Toisin kuin kokemukseni mukaan IRL, Street View'lla matkatessa Briteissäkään ei ikinä sada. Tänään tutustuin inspector Lynleyn ja sergeant Haversin kotiseutuihin sekä edellisen kirjan (Well Schooled in Murder) tapahtumapaikkoihin. Kävin myös ällistymässä Belfastissa - en voinut kuvitellakaan että hankalimpien protestantti-katolilaisalueiden rajoille 70-luvulla pystytetyt muurit (peace lines) ovat edelleen pystyssä. Annoin Wikipedian kertoa itselleni, että rauhanlinjojen lähellä asuvat ihmiset vastustavat muurien kaatamista. Tuntevat siis itsensä. Kävin samalla Sinn Féinin Belfastin toimistolla tarkastamassa vankilassa 1981 nälkälakossa kuolleen Bobby Sandsin muistomaalauksen, mikä innoitti verestämään tietoja 1981 nälkälakosta. Siihen se aamupäivä sit menikin.

Mä oon innokas sään tarkkailija. Erityisesti paineenvaihtelut ja kastepiste kiinnostavat mua kovasti (kastepiste on toki näin talviaikaan vähemmän kiinnostava kuin kesällä). Tänäänkin painekäyrällä on tapahtunut dramaattinen käännös matalan suuntaa. Myös päivän pituuden muutoksia mä seuraan tarkkaavaisesti. Jo parin viikon päästä päivä on 2 h pidempi kuin alkukuusta! Mua ei haittaa, vaikka eläkeikää nostettaisiin 90 vuoteen, koska mä alan harrastaa eläkeläistä jo kolmekymppisenä.

Elämyskameli suosittelee
virtuaaliminilomat

3 comments:

Anonymous said...

pölpö on myös innokas sään tarkkailija, ja sitä myös kiinnostaa etenkin päivän pituus.

jos menee google street viewhin, ja kattoo 1. yhdyskunnantien bussipysäkkiä päätepysäkiltä päin, niin bongaa pysäkillä meidän äidin. jostain syystä sen peppu on sensuroitu! tästä faktasta onkin riittäny riemua jo pitkäksi aikaa!

Anonymous said...

osta christy mooren vuoden 1984 legendaarinen tuotos "ride on". siinä hän tulkitsee bobby sandsinkin lauluja. muutenkin suosittelen ko artistin tuotantoa. livenä vailla vertaansa! "and the bullets read u s of a". tää on kyllä allendesta.

Elämyskameli said...

Mä yritin etsiä äitin pyllyä niin innoissani, että eksyin Yhdyskunnantielle. Mut se löytyi jee! Sitä paitsi pysäkin eteläpäässä notkuvan naisen pyllyn asento on varsin sensuelli.

Onneksi nykyään ei tarvii ostaa mitään tuotoksia, vaikka haluaiskin kuunnella Bobby Sandsin runoja laulettavan, siksi on Spotify. Ihan hyvä tunnelma levyllä kieltämättä. Livenä vailla vertaansa!