Saturday, April 24, 2010

Juomat ja juominen

Lettipitko on surrut jo monta päivää fb:ssä kahvimaitonsa loppumista ja saanut useita kehotuksia lopettaa mokoma maidolla läträäminen. Maitokahviharrastus on mun mielestä juomarikkeistä pienimpiä. Suurin rike on se, kun julkisissa kahvitilaisuuksissa ei oo ikinä mitään kylmää juomista, harvoin edes vettä. Kahvi ja säälistä tee on aseteltu nätisti vierekkäin röhkiviin termospumppupulloihin ja kahvimaito on näiden vieressä pienessä kannussa kuin kuumia juomia vieroksuvia herjaten. Myös limsan sekoittaminen viiniin nousee aika korkealle juomarikkeiden listalla. Kokista ja punaviiniä yök. Kumpikaan ei parane. Ennen mä pidin tuoremehun laimentamistakin arveluttavana mutta ehkä sitä vanhetessaan tosiaan kestää erilaisuutta paremmin kun nyt laimennan itsekin omenamehuni ajoittain. Valitettavasti myös upea Ewan McGregor teki typerän rikkeen Ghost Writerissä (ohjaajan määräämänä kyllä varmaan) - joi Smirnoff Iceä lasista. Mut ehkä tää ei oo kovin iso rike, kun näytti Ewanin limuviina olevan litran kierrekorkkipullossa.

Tää kohutuhka sai mut ihan intopinkeeksi. Pikkusisko ja Ihq diplomi-insinööriavomies (toi salanimi kaipaa hiomista) oli pikaiseltaan viikonloppulomalla Valenciassa. Siitä tulikin sitten Pikkusiskon kuvailemasti tosielämän Amazing Race, jossa tyypit seilasivat junalla ja bussilla ja metrolla ja laivalla ja varmaan juostenkin laukkujensa kanssa Euroopan metropoleissa, mikä ei sit ehkä kuitenkaan oo ihan niin siistiä kuin miltä kuulostaa. Kolmen tunnin lento vrt. viiden päivän kiertoajelu. Toivottavasti ne ois kohta jo kotona, muuten jää kaasoilu bestiksen polttareissa Pikkusiskolta väliin.

Elämyskameli suosittelee
kylmät juomat

6 comments:

Anonymous said...

En oo sitä ghost writeria nyt nähny, mutta jotenkin voisin kuvitella että kohtauksen tunnelma aavistuksen kärsis jos Ewan jois drinksuaan suoraan litran pullosta.

Toisaalta luulis, että rekvisiittahenkilö ois voinu hankkia icea myös pikkupullossa. Iso pullo oli siis tietoinen valinta. Nyt mua alkoi kiinnostaa se leffa!

Elämyskameli said...

No siis tosiaan Ewan koki järkytyksen tullessaan kotiin ja järkytystä loiventaakseen otti jääkaapista (tai se näytti mun mielestä pakastinlokerolta, mutta kai se oli jääkaappi) jo aiemmin korkatun Smirnoff Ice -pullon, josta se kaatoi lasiin. Jotenkin sekin tuntui väärältä, että järkytystä yritettiin hoitaa limuviinalla. Mut siis Ewanin jääkaapissa ei ollut muuta kuin se pullo ja sit keltainen tiskirätin näköinen mytty, joka jäi katsojalle epäselväksi.

Anonymous said...

Siinäpä erikoinen kohtaus. Mitäköhän ohjaaja on halunnut tällä limuviinalla sanoa. Se ei tosiaankaan sovi järkytyksen loiventamiseen, sehän on kuin jois Bailey'sia shotteina.

Vahvasti kiinnostaa se elokuva nyt, toki muutenkin Kamelin kehujen ja ihqn Ewanin takia, mut nyt ennen kaikkea tän limuviinakohtauksen takia.

Polaah said...

Mä oon kyllä huomannu ihan saman syrjinnän kahvitilaisuuksissa!! Edes sitä vettä ei tosiaan usein oo!

Jos nyt väkisin yhden pullan vetää, niin kylmää maitoa sit pitäis ainakin olla kyytipojaksi (vaikka Handyn mielestä on pervoa että isommat kuin imeväiset juo maitoa).

Lettipitko said...

Kahvimaitokalabaliikkia seuranneille tiedoksi: ostin eilen maitojauhetta. Ratkesin.

Mutta en siis millään rupea opettelemaan juomaan kahviani mustana tai mitä pahempaa, juomaan olutta! Mä tykkään makeista asioista ja komppaan limuviinoja kybällä. Pullosta tai lasista.

Elämyskameli said...

Maitojauhe kuulostaa aika kasarilta. Meillä oli 20 vuotta sama maitojauhepurkki kaapissa, kunnes mä heitin sen pois. Kukaan ei ikinä halunnut käyttää sitä, koska se ei ole missään mielessä hyvä tuote.