Tuesday, April 6, 2010

Kampuri

Handymanilla on hiusongelma. Jo vuosien ajan Handyman on käynyt kuukausittain (yleensä kuukauden ensimmäisenä maanantaina) samalla parturilla Mannerheimintiellä. Hintaa on vuosien varrella nostettu 17 eurosta 21:een ja joka kuukausi parturi on kertonut samat jutut miesystävänsä lahtelaisbaarista. Kesäisin parturi on leikannut hiukset vähän talviaikaa lyhyemmiksi. Nyt kuitenkin toissa lauantaina tämä taru päättyi - parturi soitti Handymanille, että pillit on pantu pussiin. Tämä tietenkin toi Handymanille paitsi surua pitkän asiakassuhteen loppumisesta ("mikä mun tukassa on vikana ettei se kelpaa sille tädille enää?"), myös vapauden valita uusi parturi, esim Viipurinkadun 14 euron Jelena. Päätös on tehtävä harkiten. Nyt kuitenkin kampaus oli käynyt niin kulahtaneeksi, että pitkäperjantaina jouduttiin vähän sitä jo kotikonstein modaamaan partakoneen sivuleikkureilla. Tästä oli kuitenkin vain väliaikainen apu. Hotellin naapurissa on parturikampaamo, jota ikkunamainoksen mukaan pitää Stephanie Bumann apulaisineen ja hinta on miehiltä 8 euroa. Ajanvarausta ei tarvita. Sinne Handyman meni päivällä toivoen hiustenleikkuuta. Tätejä istui rivissä, Handyman mukana hurmiossa. 2,5 tunnin odotuksen jälkeen tyttönen pesi, leikkasi ja föönasi hiukset edulliseen 8 euron hintaan. Nyt on Handyman jälleen nätti ja sai neljän viikon aikalisän uuden parturin löytämiseen.

Huomenna on aika lentää takaisin Suomeen. Tämä on paitsi haikeaa, myös mukavaa. Ensinnäkin on hienoa saada valokuvat koneelle, jotta saadaan Homikselle kuvia isohuulisesta kalasta. Toiseksi on kivaa päästä uimaan kunnon uimahalliin. Kuitenkin ehkä tärkeintä on päästä käyttämään uutta laukkua! Koska se on aika turisti, en ole kehdannut ottaa sitä vielä käyttöön, mutta himputti soikoon se onkin hieno sitten kun pääsee Helsinkiin. Kenkiä olen sitä vastoin käyttänyt uutterasti. Toiset tosiaan saivat pienimmäisen varpaani rikki (vieläkin varsin kipeä), toiset rullaavat kävellessä rasittavasti sukat jalkapohjan alle makkaralle. Molemmat ovat siis varsin tavallisia kenkiä.

Elämyskameli suosittelee
ajanvaraussysteemi kampaajaliikkeisiin

1 comment:

Polaah said...

Musta on jotenkin niin pikkukaupunkimaista ja liikkistä, et kampaaja soittaa Handylle ihan henk koht ettei tuu Handylle suru puseroon kun seuraavaks menee kolkuttelee tyhjän kopin ovea.

Mut onnea etsintään, hyvä kampuri miehen tiellä pitää!