Thursday, July 7, 2011

Tietoteknistä turhautumista

Työpaikalla on alakerrassa yksi työasema, joka on aiheuttanut mulle surua ja murhetta jo syyskuusta lähtien. Alkuun se toimi pari päivää ihan kivasti, sitten se muutti katseltavat kuvat postikortin kokoisiksi ja se korjattiin. Seuraavaksi se käänsi kuvia 90 astetta oikealle, mikä vaikeutti tulkintaa jonkin verran ja se korjattiin. Opin läksyni ja olen nyt melko onnistuneesti vältellyt sitä tähän saakka. Tänään mun taas piti mennä siihen aamulla. Ekalla kerralla se teki tyypillisen kiukkuisen tietokoneen tempun eli kaatui kesken hyvän meiningin. Kärsivällisyyteni kesti vielä sen ja käynnistin rakkineen uudelleen. Sen jälkeen se antoi mun työskennellä tavalliseen tapaan 10 minuuttia, minkä jälkeen yksi kolmesta näytöstä sanoi "Monitor going to sleep" ja nukahti enkä ole saanut sitä hereille sen jälkeenkään koko päivänä. Ainoa herätyskeino, jota en kokeillut, oli Naantalin virallisen Unikeon herättämiseksi vuosittain 27. heinäkuuta tehtävä järveen upotus (se olisi ehkä auttanut parhaiten). Onneksi sain kuitenkin käyttää auktoriteettiani (hah!) ja vallata amanuenssin koneen Oikean Lääkärin arvovaltaan perustuen. Ei helkutti jos ei monitori jaksa varttituntia kauempaa olla hereillä! Mikä helkkarin narkolepsiakone tänne on tuotu!?

Elämyskameli suosittelee
not going to sleep

3 comments:

hanna said...

johan on kakka kone! heitin omaaa läppäriäni tossa muutama päivä sitten ja se toimii samoin kun ennenkin. kekeile siis heittää monitorii. (saat purettuu agree, ja sitte voit sanoo että se putos, jos joku toruu sua )

Polaah said...

jos tääl olis "like"-button, likettäisin hannan kommenttii.

Elämyskameli said...

Mä en oikeestaan haluaisi, että se toimisi samoin kuin ennenkin, koska se ei oo koskaan toiminut. Onneksi tänään pääsi suosiolla muille koneille.