Friday, May 13, 2011

Hallitusneuvottelut

Mä oon huolissani hallituksen muodostumisesta. Ensinnäkin mä oon pöyristynyt siitä, että persut lähti neuvotteluista ovet paukkuen. Onko todella niin, että ne ei suostu hallitukseen, jos ne ei oo itse pääministeripuolue? Mautonta. Joka viides äänestäjä oli sitä mieltä, että persut olisi sopivin puolue hallitsemaan valtion rahoja ja rajoja, mutta tää ei eduskuntaryhmälle riittänyt. Toiseksi mä suhtaudun varsin kaksijakoisesti vihreiden tilanteeseen. Toki mä oon henkilökohtaisen mandaattini niille antanut, joten olen eräässä mielessä iloinen, jos vihreät päättävät osallistua hallitusneuvotteluihin. Toisaalta puolueen periaatepäätös oli se, ettei hallitukseen mennä koohottaan, jollei kannatus nouse. Mun mielestä poliitikotkin saa vaihtaa mielipidettänsä, jos tilanne muuttuu. Lisäksi kompromissitaitoisten on parasta yrittää tehdä yhteistyötä yhteisen hyvän vuoksi aiemmista lausunnoista huolimatta, kun neuvottelut johtavat umpikujaan. Monet lienevät kuitenkin sitä mieltä, että vanhoista päätöksistä on pidettävä kiinni. Joka tapauksessa vihreillä on edessään vaikea päätös, en kadehdi.

Mä luin hieman perussuomalaisten vaaliohjelmaa. En jaksa alkaa naureskella taidemielipiteille, mutta koulutuspolitiikka alkoi mietityttää. Perussuomalaiset kun haluaa käytöstä arvioitavaksi numeraalisesti jo kolmannesta luokasta lähtien ja käytösnumeron näkymään myös (ilmeisesti peruskoulun) päättötodistuksessa. Onko tämä todellakin eduskunnan päätettävissä oleva asia? Toivon todella, että ei ole. Vähän sama, kuin että joku puolue vaatisi, että poskiontelotulehdus olisi hoidettava aina antibiootilla. Tai no ei oikeastaan yhtään sama, mut en mä parempaakaan vertauskuvaa keksinyt.

Saksa-kuume on taas nousussa. Taaksepäin ajassa katsoessa 3,5 vuotta ei ole aika eikä mikään, mutta eteenpäin se tuntuu hirveän pitkältä ajalta. Etenkin, kun ainakin 2,5 vuotena niistä mä joudun päivystämään runsaasti enkä mä kauheasti tykkää päivystämisestä, koska mä oon unifani -80. Mut jos ne sata tms päivystystä jotenkin kestäisi, niin sitten pääsee Berliiniin. Toivottavasti toivottavasti.

Elämyskameli suosittelee
hallitusneuvottelujen jännittäminen

2 comments:

Vilunki said...

Mielipiteen vaihtamisen oikeus koskemaan myös perussuomalaisia?

Elämyskameli said...

Nimenomaan! Perusit voisivat nyt höllätä keltaisia solmioitaan ja joustaa jossakin. Ei oo häpee puhua joskus vähän ristiin. Hiekkalaatikollakaan ei saa kavereita, jos ei lainaa hienoa tähtipohjaista ämpäriään kellekään. Mun mielestä perukset ei oo muuttaneet mielipidettään, koska ne ei missään vaiheessa oo vaikuttaneet halunneensakaan hallitukseen vaan ovat istuneet neuvotteluissa silkasta velvollisuudentunnosta miettien, millä verukkeella sieltä pääsisi pois. Pliiis menkää hallitukseen, ettei tarvii raapia kaikkia luusereita kasaan.