Tuesday, November 27, 2012

Huijaus

Fb:ssa on nyt taas eilen ja tänään kohistu tekijänoikeuksista. Se on fb-aiheena samanlainen kuin pakkoruotsi Hesarin keskustelupalstalla: nousee aika ajoin pintaan ja siitä sitten heilutellaan käsiä. Kukaan ei oikeastaan tiedä, onko väitteet tosia, mutta ne voi olla ja pitäähän niistä sitten huolestua. Joku vääräleuka tekee monikielisen statusjulistuksen levitettäväksi ja johan se tukkii kaikki feedit, koska harmillisen harva kavereiden feedien tukkimista pohtien uskaltaa käyttää "only me" -vaihtoehtoa näkyvyysasetuksista. Uusin oli kaikista hämmästyttävin. Aiemmin nämä kiertostatukset ovat tulleet esiin yleensä niiden kaikesta huolestuneiden ihmisten kierrättäminä, mutta tällä kertaa etenkin järkevät ja yleensä hillityt fb-ihmiset postasivat niitä. Kirje oli toki vakuuttavan kuuloinen, kun se oli ranskaksikin, mutta mua siinä häiritsi se, että se piti nimenomaan postata jotenkin julkisesti eikä ollut mitään salattua nappulaa, mistä asia piti tehdä. Lisäksi julistus siitä, että vain postaamalla olisi copyright-lakien suojeluksessa kuulosti omituiselta. Ei laki voi aktivoitua fb-statuksen myötä (paitsi jos statuksen kirjoittaa joku perussuomalaisten kansanedustaja). Mutta helppohan se on mun täällä jälkeenpäin huudella.

Maailmanlopun flunssa jatkuu. Ääni ei ole vieläkään entisellään ja eilen illalla tuli kunnon silmätulehduskin ensi kertaa sitten lapsuuden kulta-ajan. Mä en ymmärtänyt ollenkaan, miksi silmiä kutittaa ja häikäisee, kunnes peilistä näin niiden olevan ihan punaiset. Lääkärin ammattitaidolla totesin, että sidekalvoni ovat tulehtuneet. Onneksi on reseptinkirjoitusoikeus!

Näin sairaana olen huomannut Netflixin olevan erinomainen. Siellä on tukuittain katsomattomia brittidekkareita, joiden seurassa sairauspäivä vilahtaa ohi nopeammin kuin Suomenlahti lentokoneessa. Liityn nyt Ryhmä Pullmanin seuraan.

Elämyskameli suosittelee
Netflix

No comments: