Wednesday, January 28, 2009

Ahdistus

Tänään kävi töissä niin ahdistava ja raivostuttava juttu, että sen jälkeen ihan vapisutti ja melkein itketti kun niin otti päähän. Olin klo 16:05 lähtenyt hissillä kotiin (neljän jälkeen ei voi enää käyttää portaita, kun ovet menee lukkoon). Menin vitosessa hissiin, yläkerrasta oli tulossa nuori kundi ja täti-ihminen. Ovi on kakkosessa. Kolmosesta (toinen terkkarin kerros) tuli hissiin pari työntekijää lisää ja tämä täti-ihminen lähti siinä pois. Luulin että se oli erehtynyt kerroksesta ja sanoin, ettei sinne saa mennä, kun se on kiinni. No tämä täti sitten alkoi paasata siitä kuinka sen 80-vuotias mutsi ei ollut saanut haluamaansa palvelua tänään terveysasemalta ja kuinka tämä täti aikoo nyt sitten istua kolmosessa siihen saakka, että tämä asia selvitetään. Mä sanoin, että se ei käy ja menin soittamaan vartijaa. Jotenkin kaikkiin puhelimiin (kolmea huonetta kokeilin) oli ohjelmoitu väärä vartijan numero. Täti kävelee koko ajan perässä ja haukkuu ja solvaa ja kieltäytyy lähtemästä. Menin työkaverin huoneeseen (oli vielä töissä), eikä sekään löytänyt vartijan numeroa. Täti paasasi ja kaakotti ja vaati saada palvelua "kun eihän tää kerros oo kiinni kun täällä on lääkäreitäkin!" Sitten se vaati saada meidän nimet kun ei suostuttu auttamaan. No ne annettiin ja se kirjoitti ne ylös huutaen, että "tämä ei jää tähän!! Teen ilmoituksen ja valituksen ylilääkärille ja kaupunginhallitukselle!!" No tähän me toki ystävällisesti sitten annettiin ylilääkärinkin nimi, että olisi helpompaa. Jossain vaiheessa mä kimpaannuin ja käytin sanaa "hemmetti" (huom huom en siis sitä ikävämpää muotoa), mistä mä sitten sain erityismerkinnän sen vittuilukansioon. Sitten se lupasi lähteä. Mä toki menin sen mukaan, että saatoin varmistua sen lähdöstä. Koko hemmetin hissimatkan se nalkutti ja seurasi vielä kauppaankin. Vasta kaupassa mulle tuli mieleen Handymanin ikiaikainen "soita poliisi!" -kehotus. Ois pitänyt! Siinä vaiheessa se kyllä oli jo lähtenyt mun perästä. Siis otti niin tajuttomasti päähän etten tajunnut ajoissa. Soitin sit ite ylilääkärin kännykkään ilmoittaakseni asiasta ja se oli onneksi rauhoittava. Mut mun ois oikeesti pitänyt soittaa poliisi ja sanoa totuudenmukaisesti, että täällä on "uhkaavasti käyttäytyvä aggressiivinen ja potentiaalisesti väkivaltainen tunkeilija". Ja nyt on sellainen tunne, etten halua mennä töihin, jotten joutuisi kokemaan samanlaista enää uudelleen. Ihan hirveetä. Kehitin jo vaikka mitä somaattisia oireitakin stressistä (päänsärky, pahoinvointi, kylmäsormisuus, tykytys, vapina). Onneksi on ystäviä, joille saa purnata ja jotka kuuntelee. Ja onneksi on aviomies, jolle ei viitsi purnata, koska se kuitenkin vain narisee siitä, etten mä soittanut poliisille.

Kummilapsi syntyy erittäin suurella todennäköisyydellä huomenna! Toissapäivänä oli aika varmistunut, kun hiljalleen on babütsiino kasvamassa melko isoksi ja vieläkin on pylly alhaalla, niin päättivät sen väkivalloin poistaa yksiöstään. Haluaisin huomauttaa, että joku arvaajaporukasta oli päivälleen oikeassa! Hehee! Siis sillä varauksella, että nkl ei huku kiireellisiin sektioihin, toki.

Vielä lopuksi terveiset Ruotsiin! Handyman lähti sinne tänään lentsikalla ja Långstrump laivalla - pitäisikö Kamelin perustaa sinne haarakonttori? Eikös Lettipitkokin ollut sinnepäin menossa ihan näillä näppäimillä? Vai onko Kamelin jutut niin tylsiä, että niitä pitää mennä ulkomaille pakoon?

5 comments:

Polaah said...

Hui, toi on kyllä creepyä. Siis toi uhkailija-täti, ei Porkkiksen pötkön yksiöstä lähteminen. Tiedän erittäin vahvasti tunteen, kun kokee olevansa turvaton töissä. Ja sen sanon, että se ei ole kiva tunne. Koska töihin on kuitenkin pakko mennä, eventually. Ens kerralla poliisia sitten, mikä meillä on että siihen on niin iso kynnys että soittaa niille??! Tsemppiä Porkkanalle tällai kamelin kautta!!

homis said...

Kyllä sitten laittaa vituttamaan nuo tuollaset tädit, voi helvetti sentään aaargh.

tsempiiiiiii töihin, mä heitän kotona vaan tikkaa... :)

Pyry said...

tsemppii tsemppii suwi!

Kantsuisko kuitenkin eka opetella se vartijan numero? Ehkä sen vois jopa panna puhelimiin pikavalinnaksi? Ehkä jopa omaan henk.koht puhelimeen, jos duunikavereiden kapasiteetti ei tähän riitä.

Elämyskameli said...

Jep, laitoinkin vartijan puhelinnumeron heti kännykkään. Tänään kyllä sitten ilmeni, että numero oli kyllä oikea, mutta meillä ei oo vartijaresurssia käytettävissä klo 16:n jälkeen. Eli se siitä sitten.

homis said...

Pyryltä ihan hyvä idea laittaa se omaan puhelimeen pikavalinnaksi jos sitä tarttee pian kotona kun mies tulee Ruotsista kotiin takaa-ajettuna..