Monday, August 30, 2010

Ergonomiaa

Mä kävin eilen vesijuoksemassa ja samalla kahdella hydrobic-tunnilla. Siellä jumpattiin käsiä aika lailla, mikä oli hurjan kivaa. Vähemmän kivaa oli tänään, kun ultraääniä vääntäessä oik olkavarsi kramppasi kipeästi. Piti säätää ergonomiikkaa ja tehdä hommia välillä seisten, välillä kumarrellen ja välillä vasemmalla kädellä. Ehkä pitää jatkossa tyytyä vain yhteen vesijumppatuntiin kerrallaan, jotta ei menetä työkykyään heti toisella viikolla.

Musta on tullut tosi vanha. Vanhuus alkoi kolme vuotta sitten, kun huomasin etten voi kävellä portaita alaspäin ilman käsijohdetta. Jos yritän, niin tulee kammottava huimaus. Nyt hiljalleen mulle on alkanut tulla myös matkapahoinvointia julkisissa kulkuneuvoissa. Oire on pahimmillaan silloin, kun on vähän nälkä eli tietysti juuri aamuisin ja iltapäivisin, kun pitäisi taittaa työmatkaa. Mä toivon, että ratikkaan vaihtaminen auttaisi edes vähän, joten odotan Mariaan muuttoa kuin Lintsin ilotulitusta (jota mä odotan aika paljon). Luulen, että työmatkakävely saattaa myös helpottaa oireita, tarkoitushan olisi kävellä Mariasta kotiin ainakin 2-3 kertaa viikossa kiireestä riippuen. Nyt loogisesti voisi argumentoida, että aamiainen voisi helpottaa oireita, mutta siinä on omat hankaluutensa, joita mä oon menossa setvimään omalääkärin vastaanotolle huomenna (ei, en ole raskaana vaan keuhkotautinen).

Vuoden päästä meillä alkaa uusi harrastus! Jos me ollaan muuttamassa 2014 Saksaan, lienee syytä opetella kieltä ensin. Nyt ollaan etsitty kovasti kielikursseja Goethe-instituutista ja sinne mennään. Ei kyllä siis tosiaan ihan vielä vaan alkaen vuoden päästä. Täytyy kaivaa Viel Erfolg kaapista ja ostaa parin viikon päästä saapuvaan Kindleen saksankielistä materiaalia. Mä oon silloin tällöin lukenut saksankielistä kaunokirjallisuutta jo nyt, täytyy sitäkin lisätä. Jaksaakohan sitä jännittää tälviisiin koko neljä vuotta?

Elämyskameli suosittelee
työmatkakävely ja kylläisenä matkustaminen

11 comments:

Pyry said...
This comment has been removed by a blog administrator.
Rami Lindström said...

Kindle?? Voi herttinen... Eiks se yks ylileveä iPhone riitä? :P

Elämyskameli said...

Kindle on MULLE. Miehet pitäkööt iPadinsa.

Blogin administraattori ei muuten huvikseen sitten rimuuvaa mitään posteja vaan vain ne, joissa on vahingossa kirjoitettu jonkun lukijan oikeita henkilötietoja. Handyman halusi vain sanoa, ettei se ole katsonut netistä mitään vaan se olin mä.

Pyry said...

voi kullin nuppi se ei oo mitään henkilötietoja jos kirjottaa että virtasen pyrtsi sitä tai tätä. ei se oo yhtään sen salaisempaa että keksitään joku Aromipesä-tyyppinen salanimi joka jannulle, perkele

Stalkkeri said...

^ like!

Kannatan myös Pyryn poistamista kaikilta walleilta ja kommenttipalstoilta, hyvä!

Anonymous said...

Mäkin oon näköjään tulossa vanhaks, en oo ikinä kuullukaan Kindlestä!

Elämyskameli said...

Nyt kyllä Långstrump saa paitsi mädän munan, myös ihmetteleviä katseita osakseen. Jumprahuiti!

PitäisVissiinHommataTiliTaiJotain said...

Ööh. I feel violated. Nikkini on nyysitty.

t. Alkuperäinen stalkkeri

Elämyskameli said...

No luojan kiitos! Mä olin jo huolissani Stalkkerin näennäisestä verenhimoisuudesta.

Anonymous said...

Kyllä nyt on käärme intternetparatiisissa, kuka on valestalkkeri??! Kohukäänne kommenttiosiossa.

Polaah said...

Oh my, täällähän tapahtuu enemmän ku Kaunareissa vuosikymmeneen.

Mäkään en tiedä Kindleä mut se nyt ei liene ylläri.