Sunday, August 1, 2010

Handymanin mother ship

Me käytiin Legolandissa eilen. Se sijaitsee Jyllannin niemimaalla 250 km:n päässä Själlannin saarella sijaitsevasta Kööpenhaminasta. Ei paha matka paitsi että bussilla tai junalla+bussilla siihen menee 4,5-5 tuntia. Niinpä me mentiin lentokoneella (luonto kiittää luonnonystävää). Hintakin oli sama.

Legoland oli upea paikka. Sisäänpääsymaksun hinnalla näki kaikki rakennelmat ja sai ajaa huvipuistolaitteissa niin paljon kuin jaksoi. Me ei kauheesti jaksettu, koska joihinkin laitteisiin jonot oli ikävän pitkät ja Handyman kuitenkin pelkää melkein kaikkia laitteita. Käytiin vain aluetta kiertävässä junassa ja paikallisessa panoraamassa. Niiden rakennelmien katselussa sai kulumaan helposti miltei kuusi tuntia ja viihdyttiin hyvin, vaikka välillä satoikin. Mä otin hurjasti valokuvia, mutta koska muistikortin lukija on kotona, ei niitä nyt tarvitse katsoa. Tässä kuitenkin makupalaksi Handymanin kännykällä ottama kuva Lego-öljynporauslautasta:
Öljynporauslautta sekä taka-alalla insinöörin näköinen mies
Koska me ollaan vanhoja ja uuvahtavaisia, me ei kuitenkaan jaksettu hillua Billundissa ihan koko lentojen välistä aikaa (saapuminen 8:35, lähtö 18:50) ja mentiin lentokentälle lepäilemään pari tuntia etuajassa. Koko ajan siinäkin oli viihdykettä, kun just siinä meidän ikkunan kohdalla ollut lentokone oli myöhässä ja sitä jouduttiin siinä hieromaan. Nähtiin paljon erilaisia lentokenttäajoneuvoja ja -työmiehiä. Omaa lentoaan Amsterdamiin odotteli siinä meidän näköetäisyydellä poikansa kanssa mies, jolla oli hurjan suuri Legoland-kassi ja kolme Louis Vuitton -hand luggagea. Handyman nimesi miehen Raharössykäksi. Kun Raharössykkä poikineen nousi koneeseen, jäi heiltä pöytään miltei täysinäinen laittikokispullo, joka teki Handymaniin suuren vaikutuksen (jopa niin suuren, että saadakseen Raharössykkä-esanssia itselleen Handyman joi sen lopun laittikokiksen). Handyman ihan siinä herkisteli limupulloa hivellessään. Ja koska Handyman on herkkä kukkanen, oli se jo päivän toinen herkistely (ensimmäinen Build your own minifigure -hyllyllä, jossa sai nimensä mukaan koota oman Lego-ukkelin). Handyman on kyllä joskus tosi söpö.

Kesälauantai-iltaisin Tivolissa on ilotulitus klo 23:45, jonka mä halusin nähdä. Ei menty alueelle sisään (se on ohjelmassa tänään), mutta mentiin kaupungille sitä katsomaan. Hienot oli, kyllä kannatti.

Elämyskameli suosittelee
Legoland

3 comments:

Anonymous said...

Ooh, menestyvää bisnescokista!

Stalkkeri said...

Pullo ei kuitenkaan päässyt matkiksessa kotiin?

Elämyskameli said...

Hitsi vieköön, sinne se jäi!