Monday, August 16, 2010

Tänään eikä 15. päivä

Suru hiipii puseroon: loma on käytännössä jo ohi. Ylihuomenna lähtee lentokone kohti Skandinavian suurinta kaupunkia, jossa piipahdetaan miniloman merkeissä. Tänään on juhlistettu loman loppumista tutustumalla ihaniin kukkiin Erholungspark Marzahnissa ensimmäistä kertaa loppukesästä. Oli kuumaa ja kaunista. Välillä levähdettiin penkeillä pelaamassa kännyköillä sudokua. Handyman on ihan kuumana, kun mun enkat on aika paljon paremmat kuin sen enkat. Mä varmaan huijaan.
Ihania kukkia Orientalischer Gartenissa
Renaissancegarten ja taustalla Marzahnin viehkoa itäarkkitehtuuria
Marzahn on itäinen kaupunginosa noin 12 km keskustasta. Sinne pääsee junalla ja ratikalla. Mä oon vallan haltioissani itäisen Berliinin liikenteeseen - vain lyhyet matkat tehdään bussilla. Ratikoiden vuorovälit ovat tiheät ja osa reiteistä varsin pitkiäkin, vaihtelu 7-22 km, pisimmillään matka päättäriltä toiselle kestää yli tunnin. Ratikkakiskot eivät kulje autotiellä. Helsingissä esim. 1A:n ja 8:n reitit ovat n. 7 km:n mittaisia, mutta toki niilläkin saattaa matka kestää yli tunnin, kun esim. ykkönen sattuu muhevaan aikaan Sturenkadulle. Ratikoiden lisäksi on lähijunia, nekin kulkevat varsin tiivistä tahtia. Myös metrolinjoja on runsaasti ja bussejakin jonkin verran. Länsipuolella tilanne on vähän erilainen, koska siellä ei ole ratikoita, joten suurempi osa liikenteestä hoidetaan busseilla. Lisäksi keskustan alueella on paljon bussiliikennettä. Mä oon ehdottomasti raideliikenteen kannattaja, joten olen aivan haltioissani pitkistä raitiomatkoista. Ja kukista, joita pääsee katsomaan raiteita pitkin.

Iltakävely vähän liian tujuille mojitoille Potsdamer Platzille, nyt on terve rusotus poskilla. Tämän kesän ensimmäinen alkoholiannos nautittu. Ensimmäinen Döner 12 vuoteen. Ranskalaislompakon vetskarin vedin luovutti. Huomenna aamupäivällä jälleen aquafitnessiä. Paljon suunnitelmia viimeisen Berliini-päivän varalle. Ahdistusta ja salaista onnea niistä, mitä ei nyt ehditä tekemään. Ensi kerrallekin tekemistä!

Elämyskameli suosittelee
raideliikenne

5 comments:

Anonymous said...

Miten mä ihan muistelen, että Kameli ois juonu shampanjaa juhannuksena?!

Elämyskameli said...

No sitä mä mietin. Ehkä mä sitten lasillisen joinkin. Ai niin ja yhden ällömakeen mustikkakermalasillisenkin! Juhannusaattona oli kyllä niin kylmä, että ehkä se menee keväästä?

Blogger muuten pilasi "hauskan" vitsin otsikosta merkitsemällä postauksen kirjoitetuksi maanantaille 16. päivä, vaikka paikallista aikaa oli kyllä vasta 15. päivä.

Polaah said...
This comment has been removed by the author.
Polaah said...

Mutta mitä se Kameli nyt oikein yrittää, Gay Pridessä puistohengailussa taisi olla kuohuvaa???

Elämyskameli said...

Viina vei muistin. Oonkohan mä nähnyt yhtään selvää päivää koko kesänä?