Wednesday, August 18, 2010

Kanna pikku Siljaa

Tallink Siljalla menee kai aika huonosti. Onneksi me päätettiin parantaa niiden kannattavuutta tulemalla reittimatkalle Promenade-hyttiin. Mä oon viimeksi ollut yön yli risteilyllä varmaan viisi vuotta sitten ja silloin päätin, että ei koskaan enää. No tää ei oo risteily ja lisäksi täällä on seurana espoolaisia parhaasta päästä. Osa niistä kuolaa, mutta sekin on annettavissa anteeksi. Espoolaismetsäläisiltä ei voi odottaa ensiluokkaisia käytöstapoja kuitenkaan.

Laivamatkailussa on kyllä puolensa. Terminaalissa ei tarvitse odottaa tuntitolkulla päästäkseen alukseen vaan voi marssia suoraan sisään. Tuiman näköinen tullimies ei katso mun dorkaa passikuvaa. Moottori ei jylise. Loistavana uutuutena laivassa on lisäksi erillismaksuton wlan! Voi blogittaa! Voi tätä onnea. Espoolaisseurue raportoi, että laivamatkailu on kätevää myös vauvan ja vaunujen kanssa, kun tavaraa saa ottaa haluamansa määrän ja kaiken voi kyörätä suoraan hyttiin. Toisaalta ei saa sitä turvatarkastuksen friskauksen ihanaa läheisyyden tunnetta, jonka mäkin oon saanut kokea jo kuudesti kolmen viikon aikana (ilmeisesti turvaportit on säädetty tunnistamaan mun triumvien kaarituet). Lisäksi matka Arlandasta Stockholmiin oli aika paljon pidempi kuin matka Stockholmista Siljaterminaaliin.

Tukholma oli oikein mukava lomapaikka. Hotelli (Radisson Strand) oli karmea eikä läheskään nettisivujensa saati hintansa väärti. Varokaa kuin ruttoa! Espoolaisten hotelli (Scandic Park) oli sen sijaan siisti ja oiva sekä aikalaiskuvausten mukaan ihan kelpo asuakin. Käveltiin lähinnä keskustan ja Östermalmin alueella. Talot oli kivoja ja oli kohtuullisesti nähtävääkin, esim. hevosparaati. Joskin mä olin tutustunut matkakohteeseen etukäteen kohtuuttoman huonosti enkä tiennyt yhtään must-see nähtävyyttä ennalta. Kaikkialla saattoi maksaa kortilla, joskin usein lähinnä luottopuolella. Me ei itse asiassa nähty parin päivän aikana yhtään ruotsalaista valuuttaa. Vaikka kaupunki olikin parempi kuin Gamla stanin ja Drottningsgatanin perusteella olisi voinut arvella, niin eiköhän me seuraavalla lomalla taas mennä Berliiniin.

Laivalla on samanlainen laivatunnelma kuin aina. Midnight show jätettäneen tällä(kin) kertaa väliin. Handyman teki tuhmuuksia eli osti satasella nuuskaa ja heitti tyhjän kokistölkin roskiin, kun täällä ei ole alumiinin keräystä. Kamala. Lisäksi Handyman kävi parturissa ja osti Rubikin kuution berliiniläisen bussinörtin innoittamana sekä Lego-ukon. Voin siis kokemuksesta kertoa, että laivamatkustaminen sopii lapsiperheelle. Meidän lapsiperheessä lapsi ostaa nuuskaa.

Elämyskameli suosittelee
Promenade-luokka

No comments: