Monday, August 16, 2010

Leukajumi

Mun vammainen leuka on äitynyt juupelin kipeäksi täällä ulkomailla. Mä syytän saksalaisten vatuketyynyä. Jo suun avaaminen alkaa särkeä puhumisesta puhumattakaan. Koko ajan on pakko purra vastakkaisen puolen hampaita yhteen, jotta kipu vähän helpottaa. Nivelrikko vaanii leukakulman takana. Vanhuus ei tule yksin.

Leukaongelmista huolimatta viimeinen Berliini-päivä on ollut tietenkin ihana. Mä kävin aamulla jälleen aquafitnessissä ja Handyman juoksi matolla 13 km. Sen jälkeen otettiin Euroopan nopein hissi aika komealle näköalatasanteelle, jossa Handymanille tuli luonnollisesti vähän paha olo. Mä nautin upeista maisemista täysin siemauksin. Näköalojen jälkeen mentiin ekaa kertaa tällä lomalla KaDeWeen, josta Handyman osti mulle lahjaksi upean Joseph Joseph -tuotteen. Sillä kelpaa worktopia suojella.
Vasemmalla keskellä Tiergarten-puiston itäreunaa, jonka oikealla puolella näkyy toisessa maailmansodassa tapettujen juutalaisten muistomerkki ja sen yläpuolella Brandenburger Tor. Aivan oikeassa reunassa Fernsehturm.
Ylhäällä kumpupilvitaivas.

Lyhyen levähdystauon jälkeen siirryttiin tutustumaan alkuun itäiseen arkkitehtuuriin ja sittemmin Berliinin vanhimpaan puistoon, joka oli kerrassaan valloittava. Puistot ovat täällä kaiken kaikkiaan varsin ihastuttavia - hyvin pidettyjä, viihtyisiä ja eläviä. Kulkuväylät on kivetty tai asvaltoitu, joten ne kestävät suuriakin ihmismassoja. Puistoissa on myös esim. lampia, suihkulähteitä, patsaita ja leikkipaikkoja. Helsingissä lähinnä vain Kaivopuisto, Alppipuisto ja Lenininpuisto ovat samalla tavalla siistejä. Tässä tänään nähdyssä puistossa on lisäksi kaksi "vuorta" (rubble mountain), jotka ovat muodostuneet toisen maailmansodan jälkeen puistoon kannetusta irtoroinasta, suurempi näistä on 78 metriä korkea.
Suihkulähde ja lampi Volkspark Friedrichshainissa, takana rubble mountain
Yöksi sammutettu itäarkkitehtoninen suihkulähde

Huomenna siirrytään germaanisesta kielestä toiseen. Osaakohan sitä enää?

Elämyskameli suosittelee
Joseph Joseph

No comments: