Saturday, November 19, 2011

Keski-Suomi

Mä olin oikeassa pitkään, kun en mennyt magneettiin. Pelkäsin, että a) mitään ei löydy ja se on noloa tai b) jotain löytyy ja sit mä huolestun, että olen sairas. Koska nyt sitten sieltä löytyi sitä jotain, niin tietysti mä aloin murehtia. Tilannetta ei helpottanut ollenkaan se, että ortopedi totesi mulla selviä hermojuurivaurion merkkejä ihan kliinisessä tutkimuksessa (toisella puolella akillesrefleksi puuttuu ja toisella jalalla mä en pysty kävelemään kantapäällä). Ortopedikäynnistä lähtien selkä on ollut selvästi kipeämpi. Osaltaan kipu on varmasti psykosomaattista, mutta johtunee osittain myös siitä, että lääkäri oli sitä mieltä, että mä oon syönyt kipulääkettä jo aika kauan, joten mä lopetin sen. Öisin mä herään aina kääntäessäni kylkeä ja aamuisin on hieman vaikeuksia kävellä kovan kivun vuoksi. Ortopedi oli jo teroittamassa veistään, mutta onneksi mun yliliikkuvat nivelet vaikeuttaisi operaatiota niin paljon, että mikään pikkutoimenpide ei riittäisikään. Mä en ainakaan toistaiseksi halua leikkausta pelkän kivun hoitona. Uskon kajoamattomiin toimenpiteisiin paljon enemmän.

Mä en oo viettänyt suuremmin aikaa Keski-Suomessa, joten en tunne sen lumovoimaa. Sen on kyllä oltava upea paikka, koska niin monella Hyvällä Tyypillä (lue: blogin seuraajalla) on sinne kontakteja. Keski-Suomessa Lettipitko on elänyt angstisen emo-nuoruutensa ja Homis hankkinut itselleen valemedianomin tittelin. Långstrumpkin yrittää esittää JYP-fania. Nyt sekä Kummityttö perh että Polaah ovat sinne kovalla tohinalla muuttamassa. Kummitytön muutto onkin jo melko pian (viikon päästä), joten oli tehtävä tikusta asiaa ja tungettava Kummitytölle kylään vielä, kun metrolla pääsee. Kummitytöllä olikin kova meno. Itse Kummityttö on harkitseva ja rauhallinen pian kolmevuotias, mutta hänen vuotiaalla sisarellaan on hyvin diivamaiset drama queen -otteet ja pienimmällä, kaksikuisella sisarella hurmaavan kärsivällinen luonne, suloinen hymy ja kerrassaan herttaiset neliömäiset kasvot. Hyviä muijia kaiken kaikkiaan, mitä toki heidän äitinsäkin on. Sääli, että Helsinki menettää heidät Keski-Suomelle.

Valelääkärikohu on mun mielestä hivenen pitkästyttävä, mutta silti mainiota uutispuuroa. Erityisesti mua viehättää se, että mä oon opettanut Lettiksen mamukurssilla tätä uusinta ns. Tampereen valelääkäriä. Toinen viehättävä asia on se hillitön kohkaaminen, mitä asiasta Lääkäriliiton keskustelupalstalla käydään. En lähde sitä tähän erittelemään, koska ne taulut on toki salaisia ja aiemmin asioita esitellyt kollega nyljettiin näädän lailla, kun jokin yksittäinen mielipide tuli blogissa esille. Voitte vain kuvitella (paitsi ne, jotka voi oikeesti käydä katsomassa. Ne voi muutakin kuin kuvitella).

Elämyskameli suosittelee
Keski-Suomeen tutustuminen (ilmeisesti kannattaa)

2 comments:

Katjn said...

No onpa kurjaa kun löytyi vikaa ja on kipuja. :( Onko kuitenkin siis mahista että se lähtee pois ilman leikkausta?

Milloinhan Homis joutuu tilille siitä että se on valemedianomi. Ei oo mikään valvova instanssi vielä ollut yhteydessä. Tai no, mistä minä tiedän.

Elämyskameli said...

Joo kyllä valtaosa noista paranee itsestään. Pieni osa on kuitenkin oikeasti vaarallisia ja voivat aiheuttaa varsin hankalia pysyviäkin haittoja. Mitä suurempi se pullistuma on, sitä suurempi on riski ikäviin juttuihin. Mun prolapsi on itse asiassa aika iso ja tosiaan jos mä haluisin että se leikataan niin se leikattaisiin.