Sunday, November 27, 2011

Viidakkonopeus

Eilen oli ostospäivä. Käytiin NK:lla (ei uskallettu mennä Filippa K:lle), Gallerietissa, Åhlénsilla, PUB:issa ja Drottningsgatanilla. Mä etsin talvitakkia, mutta ihan sopivaa ei sattunut vielä kohdalle. Lettis löysi kengät ja Långstrump hameen. Stalkkeri suositteli fb:ssä mua ostamaan piikkipallon rentoutukseen, joten mä sit hommasin semmoisen. Lisäksi ostettiin DesignTorgetilta lakanakankainen sängynvierilehtikotelo. Piikkipallo sai suurehkoa suosiota seurueen keskuudessa, koska se on oikeasti hyvän tuntuinen. Kiitokset jälleen Stalkkerille piinkovasta suosituksesta.

Matkan kohokohta on kyllä ehdottomasti ollut Jungle Speed, Lettiksen isosiskoltaan saama peli. Siinä on tarkoitus tunnistaa hienonhienosti toisistaan eroavien kuvioiden joukosta ne kuviot, jotka ovatkin samanlaisia ja parin tullessa kohdalle ottaa pöydällä seisova toteemi käteen. Peli on ahdistava ja ärsyttävä, mutta kerrassaan koukuttava. Sanottava on, että toisin kuin tässä arvostelussa, kipeitä sormia ei meidän peleissä ole ollut odotettavissa. Enemmänkin reaktiot ovat viskeraalisia. Vatsaa vääntää, huimaa ja pää tulee kipeäksi. Toisaalta suurin lihasjännitys on ehdottomasti hartiassa, kun kättä vatkataan edestakas - ottaako toteemin vai ei? Valitettavasti peli on hieman rikki, koska toisin kuin arvostelussa väitetään, suinkaan voittaja ei ole se, jolla on "tarkimmat silmät ja nopein käsi" (koska tällaisia ihmisiä pelissä ei ollut) vaan peliseurueen kylmähermoinen ja rauhallinen pelisuunnittelija, joka totesi parhaaksi taktiikaksi harkitsevuuden miltei vetäytymiseen saakka. Sen sijaan mun, Långstrumpin ja Lettipitkon harjoittama hermostunut hysteerisyys ja Handymanin huijaustaktiikka eivät osoittautuneet toimiviksi. Jungle Speed on hyvä täytepeli, joskin Lettiksen versio on Extended Edition (kortteja ja kuvioita on tuplasti enemmän kuin peruspelissä) ja sen pelaamisen jälkeen peruspeli voi tuntua liian helpolta. Extended Editionin pelasi parin harjoituskierroksen jälkeen noin 30 minuutissa, peruspelin saanee läpi vartissa. Pelissä parasta on se kauhea ahdistus, jota tuntee kun taas uusi kortti aukeaa näkyville ja se tuska, kun munaa. Aah.

Tässä kappaleessa lienee hyvä mainostaa keskiviikkona alkavaa jo perinteeksi muodostunutta Elämyskamelin joulukalenteria! Tänä vuonna kalenteri on lautapeliteemainen ja yllä oleva Jungle Speed -arvostelu oli jonkinlainen tiiseri siitä, mitä on tulossa. Joka päivä uusi peliarvostelu! Kaikkia kalenterissa arvosteltuja pelejä voi tulla pelaamaan meille, peliseuraa järjestyy. Voinen tässä kertoa myös fyysisestä joulukalenteristani, joka on tänä vuonna - kuten jo monena vuonna aiemminkin - Veikkauksen joulukalenteri ja sain sen Handymanilta pikkujoululahjaksi tuossa 5 min sitten. Tänä vuonna tosin Veikkauksen joulukalenteri ei ollut niin haluttava kuin ennen, koska sitä on mainostettu bussipysäkeillä Hannu Karpon karvahatulla. Yritän päästä karvahattumielikuvasta eroon rapsuttaessani joka aamu kolikolla luukun auki.

Elämyskameli suosittelee
Elämyskamelin lautapelijoulukalenteri 1.12. alkaen

5 comments:

Hullu HH Hattara said...

Onkohan jouluaaton luukussa Handymanin 30-v juhlapeli? Sitä tulisin mielelläni testaamaan Sturenkadulle!

hanna said...

ootamnki jo joulukalee.

Anonymous said...

Mä odotin että fyysinen kalenteri ois ollu jotain mehevämpää!

L.Pi

Anonymous said...

PS: Se on Gallerian.

Elämyskameli said...

Helkutin noloa, anteeksi. Nymmää punastelen.