Monday, December 24, 2012

Kahdeskymmenesneljäs: Love Actually

Love Actually esitellään nyt ihan vääränä päivänä, koska se pitää katsoa viisi viikkoa ennen joulua eikä suinkaan jouluaattona. Mä en kuitenkaan jotenkin tänä jouluna saanut sitä katsottua ja se on painanut mua koko ajan, joten päätin tehdä siitä jouluaattoleffan. Katsoisin sen tänään, ellen olisi töissä, mutta koska olen, en katso. Tai ehkä katson, jos on tosi kuollutta ja jos löydän DVD-soittimen.

Love Actually on monen pikkutarinan kuroma iso tarina. Lajityyppi on onnistunut romanttinen komedia, mielilajityyppini. Näyttelijät ovat huippuluokkaa, juoni ja dialogi erittäin onnistunutta ja tunnelma lämmin. Osa tarinoista on haikeita, osa hassuja ja osa onnellisia, mutta kaikki kuitenkin herttaisia ja ystävällisiä. Mun suosikkitarina on comebackia havittelevan 70-luvun glamrokkarin ja managerinsa ystävyys. Leffan hauskimmat repliikit on kirjoitettu näille ja heidän jouluaattonsa on kaikkein liikuttavin. "Let's get pissed and watch porn!" Love Actuallyn loppukin on hyvä, vaikka näin hyvän leffan loppuminen on aina surkeaa, loppukohtauksen erinomaisuus lohduttaa. Jossain making ofissa kerrottiin, että ohjaaja oli miettinyt viikkokaupalla, mikä biisi olisi oikea leffan lopettamiseen ja oli sitten autossa ohimennen kuullut God Only Knowsin ja siinähän se oli.

Tänään jouluaattona mä oon siis töissä, huomenna Vantaalla ja ylihuomenna Lauttasaaressa. Kisuja pitäisi hoitaa siinä sivussa, vaikka juuri tällä hetkellä Reino ottaakin päähän, koska se on syönyt jo toisen Airin laturin. Tällä kertaa olin piilottanut sen tiiviisti rullattuna peiton alle, mutta pienten saikkupäiväunien aikana johdon suojus oli jo poikki ja tietysti mä huomaan tämän ongelman aatonaattoiltana puoli yhdeltätoista, kun akkua on jäljellä 3 % ja viimeinen joulukalenteripostaus on tekemättä. Onneksi Handyman keksi pika-avun ja koska Verkkiksen kioski on auki jouluyönäkin, sinne saa Handyman huomenna kruisailla. Voi ostaa samalla suunnittelemamme yhteisen hääpäivälahjan eli uuden sähköhammasharjan.

Kiitos joulukaleväelle, palaillaan!

Elämyskameli hyräilee
So if you really love Christmas, come on and let it snow!

2 comments:

Pumpumkatti said...

Lieneekö tämän lurituksen nimi Christmas is all around?
Vaikka Love Actually on hyvä niin mä oon ehkä nähnyt sen jo riittävän monta kertaa... ja aika paljon siinä hämää, kun Harry Potterin näyttelijät esittää muka jotain muita tyyppejä!

Anonymous said...

Kiitos Kameli, mä oon lukenu kyl, mut en oo kauheesti voinu kommentoida, koska tää kommentointi ipadillä bugittaa jotenki ihmeellisesti. Mut hyvä oli kalenteri!

LLå