Friday, December 7, 2012

Pestissä

Me ollaan siis täällä Budapestissä, toistaiseksi vasta Pestissä. Kovin laajaa sightseeing-touria ei oo vielä tehty vaan kävelty sitä katua, jolla hotelli sijaitsee, pohjoiseen ja etelään. Tänään olen ajatellut huijata matkaseurueeni pienelle ratikkamatkalle, jolla voisi nähdä vähän yleiskuvaa kaupungin tärkeimmistä nähtävyyksistä.

Sää suosii - lämpötila on nollassa eikä täällä käytännössä ole lunta (jossain kävelemättömällä alueella näkyy vähän kuuraa). Asvaltti oli eilen hiukan kostea ja paikoitellen vähän liukas. Ei tuule yhtään. Ja toki kun suomalaisina ollaan ulkomailla, pitää sään lisäksi touhottaa halvasta ruoasta ja oluesta! Eilen käytiin syömässä all you can eat -bisztrossa, jossa ruoka (all you can eat perinteistä unkarilaista, lisäksi keittoa, pastaam, kanankoipia, jälkiruokia) maksoi neljä e/hlö. Kyllä me päiviteltiin. Ravintola oli niin hyvä, että aateltiin mennä sinne tänään myös all you can eat -aamupalalle edulliseen kahden euron hintaan. Voi jummijammi, ei oo Suomessa vaan näin halpaa! Mä oon toki varsin ennakkoluuloinen kaiken kummallisen ruoan suhteen enkä uskalla ottaa lautaselleni epämääräistä kauhallista hozzaszolasia, jos en suoranaisesti tiedä, mitä siinä on. Niinpä mä söin spagetti bolognesea ja olisin ottanut lihakeittoa, jos siinä olisi ollut lihaa. Långstrump ja Gee sen sijaan söivät hyvällä halulla monia erivärisiä mössöjä ja kimpaleita. Gee hurjapäänä otti myös erilaisia jälkiruokia, jotka olivat pieniä kakkusia. Suklaakakku maistui kuulemma ihan hyvältä, mutta tylsältä ja toinen, valkoinen tummapilkullinen juustokakku maistui ei-nyt-suorastaan-pahalta, mutta kummalliselta vanhalta, homeiselta mummolalta. Tarkemmin makua ei voi luonnehtia. Mulle tuli 80-luku mieleen siitä mausta. On sanottava, että se firma ei oikein osannut tehdä hyvää paakkelssia.

Eilen illalla parisängyn jalkopäähän oli jätetty pieni kakku! Siinä on koristeena harmahtava ohut levy ehkä suklaata sekä joulutonttukoristeinen suklaatikkari. Vielä ei olla sitä uskallettu syödä, mutta se kyllä houkuttelee. Otin siitä valokuvan, mutta en osaa siirtää Lumiasta tietokoneelle kuvaa, joten postaan sen Kamelin fb-sivulle. Tarkempaa raporttia tulee, kunhan kakkua on maistettu.

Elämyskameli suosittelee
spagetti bolognese

2 comments:

Anonymous said...

bisztrosta pastaam?

jukuti-jukutin, voi juku!

Elämyskameli said...

Bisztrosta hyvinkin! Nytkin ollaan bisztrossa (ilmainen wlan). Pastan näppäilyvirheestä on nyt jo kaksi suurinta nörää ilmoittanut, onnea ja kiitos!