Wednesday, December 3, 2008

Man for all seasons

Handyman on herkkis. Jotenkin se on koominen hahmo, kun se yrittää olla niin rehvakas ja kovaääninen ja ehdoton ja ärsy, mutta sitten oikeasti se on pehmo. Handyman herkistyy aina katsellessaan jotain eläinohjelmia, jotka onkin sen lempiohjelmia. Se kärsii kaikista oudoista vaivoista ja on aina varma, että on "kasvi piässä". Lisäksi Handymanin perusturvallisuus on hauras murtumaan. Voisi sanoa, että koko mies on kuin kohokas: pitää käsitellä silkkihansikkain tai tunnelma lässähtää. Onneksi Handyman on myös nopea palautumaan perustasoon toisin kuin minä, joka olen lattea kuin työhevonen, mutta ärsytettynä tarvitsen huomattavasti enemmän aikaa loukkaantuneena olemiseen.

Handyman on kyllä luotettava, se on miehen kunniaksi sanottava. Tai onhan se joskus vähän hölösuu, mutta kyllä se osaa salaisuudenkin säilyttää, jos oikein kehottaa. Mieluiten se kuitenkin on tietämättä, jos jokin asia on oikein supersalainen, jotta ei vahingossa sitten möläytä sitä väärässä seurassa. Enemmän Handymanin luotettavuus näkyy kyllä teoista kuin sanoista. Jos Handyman lupaa jotain, se pitää paikkansa, kunhan tuo seulapää ei vain unohda tehdä sitä. Lisäksi on niin hienoa, että se osaa tehdä kaikkea pientä näppärää. Kuten korjata digiboksin, joka meni oudosti hajalle ilman syytä. Handyman korjasi sen pari päivää tuumailtuaan ja googlailtuaan ja nyt taas toimii kuin junan vessa.

Onhan Handymanissa huonojakin puolia. Se on tuumailija. Mitään ei oikeastaan synny ennen kuin on vähän aikaa jahkattu ja pohdittu. Yleensä tuumailuun kuuluu myös melko pitkänlainen netistä tarkistaminen ja sen aikana usein tulee tarkistettua monta muutakin mielenkiintoista asiaa (esim. Who's nailin' Paylin) ja mun let's get this over with -luonne ei oikein jaksa sitä tuumailua. Lisäksi se ottaa päähän, että Handymanin tehdessä jotain aivan pientäkin keskittymistä vaativaa (esim tietsikoidessa tai lehteä lukiessa) se ei kuule lainkaan, että sille puhutaan. Tai kyllä se kuulee, koska se kuitenkin hymähtelee ja murahtelee vastaukseksi, mutta asia ei mene perille. Sitten kun on neljästi kysynyt jonkin kysymyksen ja mielestään saanut riittämättömän mutta ehkä jokseenkin tulkittavan murahduksen, selviää ettei Handyman edes tajunnut mun olevan samassa huoneessa (mikä on raivostuttavaa, koska meillä ei ole kuin kaksi huonetta!!!). Mutta kai sitä huonompiakin puutteita voisi miehessä olla.

Handyman on alkanut osoittaa inhimillisiä piirteitä. Nyt kun oltiin lomalla yhdessä perjantaista tiistaihin, huomasi Handyman itsekin, ettei kaivannut töihin. Se ei kertaakaan edes tarkistanut työsähköpostejaan. Lisäksi tosiaan Handyman päätti ihan itsenäisesti jäädä lomalle kun mullakin sattui pari vapaapäivää olemaan. Yleensähän saa käyttää kaiken taivutteluvoimansa, jos haluaa tuon edes lähtevän töistä tuntia normaalia aiemmin. Lisäksi Handyman eilen totesi, että on ihan mukavaa lomailla. Suurin osa Handymanin lomasta kului kyllä nukkuen, ei ehtinyt tehdä mitään mitä oli suunnitellut (lähinnä legoilua). Onneksi kohta on uusi loma ja uudet legoilumahdollisuudet!

2 comments:

Pyry said...

Tämä on täydellinen artikkeli! Se kertoo musta. Tosin en oo herkkis enkä luotettava vaan raisu betoillinen naisten shexuaali-hurmuri! Ainakin toivoisin että tässä blogissa korostettaisiin tätä puolta.

Katjn said...

hehe