Monday, December 29, 2008

ICE ICE baby!

Istutaan ICE-junassa Berlin-Spandaun asemalla ja Handyman on mahdoton. Handyman oli siis itse saanut varata netistä liput juuri siihen ICE-junaan kun tahtoi ja varasikin. Varaus oli tehty jo marraskuun alussa. Handyman oli hukannut tulostamansa e-lipun ja mä sitten hädissäni tulostin uuden kotona just ennen kentälle lähtöä sähköpostista. DB:n nettilippuihin tulostuu kaksiulotteinen viivakoodi (neliökoodi?), josta lippu luetaan. No nyt hätäisen tulostuksen johdosta tuo koodi on kahdella arkilla. Handyman on kiukkuinen kuin ampiainen ja pitää sitä mun syynä. Konnari ei ole vielä käynyt ja jo nyt Handyman riehuu, ettei aio saksan sanaa sille selittää "rikkinäisestä" matkalipusta. Puhuu kuulemma vain suomea. Urpå ja rasittava mies!

Tästä pääsenkin pohtimaan avioliittoani. Olen tätä kirjoittaessani (29. joulukuuta 2008 klo 11:00) ollut aviosäädyssä minuutilleen 6 vrk eli 144 tuntia. Suurin osa noista tunneista on ollut mukavaa. Melko kylmää, mutta hauskaa. Ja kun niistä vähentää nukkuessa ja päivystäessä käytetyt 51 tuntia sekä Handymanin kiukutteluun käyttämän tunnin ja mun mököttämiseen käyttämäni tunnin, voi arvioida muun ajan olleen melko auvoista. Ja kun huomioi, että noissa kiukuttelun ja mököttämisen tunneissa on reilusti overlappia, on toistaiseksi avioliitto kohdellut mua hyvin. Handyman lienee eri mieltä jälleen.

Vieläkään konnari ei oo tullut, mutta Handyman on jo leppynyt, koska juna on jo nyt lyhyessä ajassa kiihdyttänyt yli 220 km/h nopeuteen. Väärä hälytys. Nyt se marisee taas ruikun-ruikun DB:n surkeasta PDF-tiedostotaittelusta. Hitsi multa menee hermo!


Saksan satoa:

-Spiegelei
-uusi kello kotiin ilmanvaihtohärvelin päälle sijoitettavaksi rikkoutuneen Clas Ohlson -kellon sijaan


-319 valokuvaa ja 4 videota
-3D-elokuvaelämys ja toivottavasti muisto siitä, ettei sellaista enää kannata mennä katsomaan jos haluaa välttää matkapahoinvoinnin
-mahtava idea ostaa MacBook
-Hackesche Höfe vihdoinkin, joka kerta aiemminkin sinne on pitänyt mennä


-joulumarkkinat


-Moët & Chandon Rose Imperial (auf Deutsch [rhosé: imperriá:l])
-Handyman melkein oppi sanomaan "meine Frau" (yleensä ongelma piili feminiinimuodon hallinnassa, vrt. "Ich suche mein Frau")
-älyttömän monta valokuvaa erilaisista jouluvaloista ja eläimistä, myös suhteettoman monta valokuvaa meidän naamoista
-päätös viettää ensi joulu Berliinissä
-alustava suunnitelma tulla yleisurheilun MM-kisoja katsomaan päiväksi-pariksi

Konnari muuten tuli ja mä sain sille asian selitettyä niin että kaikki meni ihan hyvin ja Handymankin rauhoittui katsomaan Simpsoneita iPhonestaan. Juna on hidastanut nopeudelle 186 km/h. Outrageous! Täyttä höyryä eteenpäin! Ja jälleen on tunti avioliittoa vierähtänyt.

Jk. Edellinen oli siis kirjoitettu junassa klo 12-13. Nyt on klo 18:15 ja on eri maa, sama valuutta. Istun Amsterdamissa Hotel Mövenpickin huoneessa 1511 ja fiilistelen komeita kaupungin valoja ja ähkin sitä että en tunne kaupunkia yhtään. Vielä. Pitää päästä katuja kyntämään että tulee maantieto tutuksi. Handymanin virallinen mielipide ICE-junista kääntyi negatiivisen puoleen Duisburg-Amsterdam-stintillä kun juna oli täynnä kuin karjavaunu ja jouduttiin istumaan kaksi tuntia kapsäkit sylissä. Lisäksi parin penkkirivin päässä oli maailman pikkuvanhimmat jenkkikakarat, jotka keskustelivat mm siitä, kuinka kaikki kuolis jos gravitaatiota ei olis tai kuinka "but I am traveling with a parent!" Argh.

2 comments:

Anonymous said...

Mut jos te meette Berliiniin niin mitä mää ja mun suku tehdään?! Zetorin joulukin on vielä kokematta!

Elämyskameli said...

Voi ei tota mä en tullu ajatelleeksikaan! Legendaariset hyvää torstaita -bileet jäisivät kokematta. Ou nou!