Sunday, December 28, 2008

Rakas matkapäiväkirja

Tänään on ollut seesteinen päivä. Melkein. Aamusta koettiin jännittäviä hetkiä, kun aamupalabuffettia ei ollutkaan katettu HEat-ravintolaan kuten yleensä vaan hotellin konferenssitiloihin. Syy tähän ei meille täysin selvinnyt, mutta epäilimme sen johtuvan mahdollisesta sunnuntaibrunssista. Aamupalan jälkeen menimme SeaLifeen katsomaan kaloja! Olimme päivän ensimmäiset (muttemme suinkaan ainoat, toim.huom.) jonossa ja pääsimme kiertämään koko akvaarion näkemättä ketään muuta asiakasta. Siellä oli esimerkiksi sellainen hieno pyöreä huone, jonka seinät muodostuivat yhdestä suuresta akvaariosta, jossa harmaat kalat uivat kovaa vauhtia huonetta ympäri! Suurin osa ui myötäpäivään, mutta toki muutama (arviolta 5 %) Handymanin hengenheimolaiskalaa ui vastapäivään.


SeaLife-lipulla pääsi myös tutustumaan Dom Aquareehen, joka on meidän hotellin aulassa oleva valtava akvaario. Se on muodoltaan sylinterimäinen ja siellä sylinterin sisällä on hissi. Hissillä noustiin parinkymmenen metrin korkeuteen ja vihdoista viimein sain kuvan isohuulisesta kalasta, joka on viekkaudella väistellyt kameraani jo monta päivää!


Saksalaiset olivat ystävällisesti järjestäneet tällekin päivälle ostosmahdollisuuksia ilmeisesti pitkistä edeltävistä pyhistä ja alkaneista alennusmyynneistä johtuen. Valitettavasti täällä kuitenkin ilmeisesti ymmärretään sunnuntaiaukiolon päälle vielä vähemmän kuin Suomessa, koska aukioloaika oli merkillisesti klo 13-18. Voiko noin lyhyt aika kannattaa? Toisaalta eilen lauantaina isotkin kaupat pitivät ovensa auki aina iltakymmeneen saakka, mikä oli Loton ja Saunan pyhyyteen opetetulle aikamoinen kulttuurisokki.


Aika rassaavaa muuten että täällä on joka paikassa espanjalaisia turisteja. Mä olin antanut itseni ymmärtää, että saksalaiset lomailevat mielellään Espanjassa, mutta en ollut tiennyt että lomailukulttuurivaihto toimii toisinkin päin! Espanjalaisissa rasittaa se, että ne liikkuvat jatkuvasti waltavan suurissa parvissa ja räksytys on melkomoista. Ihan sama missä on, niin jo on joku Pablo kiinni hanurissa kailottamassa Maria-äidilleen, kuinka täällä saa sukkahousuja halvalla. Sitten niillä on kaikilla maailman typerimmät pipot päässä ja täysi slalom-gear muutenkin niskassa kun on kato pakkasta. Sukset vain puuttuvat.

Nyt päiväunille ja sitten iltakävelylle! (roumantiix) Handyman on muuten sitä mieltä että tää on enemmän blogi-moon kuin honeymoon. Mutta minkäs teet kun mies nukkuu kaiken aikaa. Mää tarviin virikkeitä!

2 comments:

Anonymous said...

Ihan mahtis akvaariomahdollisuuksia siellä!

Elämyskameli said...

Puhumattakaan akvaariorakkausmahdollisuuksista..!