Monday, December 22, 2008

Pipareita!

Me puhuttiin Porkkiksen kanssa jo syksyllä että jouluna sitten pitää tehdä pipareita. En mä tiedä että miksi, kai se oli jotain naisten mahtailua. Eilen yläkerta oli kylässä ja päätettiin että nyt pirulauta se piparitaikina tehdään. Se oli aika jännää. Mä en oo tehnyt piparitaikinaa itse varmaan ikinä. Tai ehkä seiskalla kotitaloustunnilla, mutta siitä mä en muista mitään. Oli tosi jännittävää kun pääsi kuumentamaan siirappia! Ja kun sinne sekoitti mausteet niin kotona oikeasti oli joulun haisua! Taikinaa toki syötiin hartaudella (AaOo jopa lusikalla lautaselta) ja loput laitettiin jääkaappiin vetäytymään tämän päivän piparkakkutalkoita varten.

Mä en ollut lainkaan muistanut, että se piparien leipominen on niin puuduttavaa hommaa! Pari pientä kokkaretta olin kaulinnut ja saanut aikaiseksi jo 30 tähteä. Siinä vaiheessa mä tulin ajatelleeksi, että nyt on ehkä neljäsosa taikinasta tehty ja on kestänyt jo tunti ja jos jatketaan niitä pieniä tähti- ja piparimuotteja niin niitä tulee hitsiläinen 120 piparia ja mulle jo ka
ksikin piparia on aika hyvin kun nehän ei oo mitenkään erityisen hyviä. Porkkis kävi yläkerrasta hakemassa vähän isompia muotteja (sydän ja possu) mutta kyllä niilläkin menisi sata rikki. Sitten kun oli jotain 40-50 valmiina, päätettiin tehdä piparkakkutalo! Jos muutkin osaa, niin miksei sitten mekin! Meidän tekeleestä tuli lähinnä kosovolaislato. Osittain palanut, katto halki ja pihalla maailman suurin porsas, jolla on lehmän väritys. Kaunis kuin kuva. Suunniteltiin jo, että annetaan se Långstrumpille joululahjaksi, koska meidän käsityksen mukaan Långstrump arvostaa kaikkea kaunista ja todella ajateltua. Mutta ei me olla niin julmia. Huom. erityisesti "harjakatto", josta tulikin sitten konveksi aumakatto.


Mä kävin tänään ostoksilla! Ostin pitkästä aikaa itselleni paitoja, aika siistejä ja ihan nättejä. En osannut päättää kahdesta, kumman ostaisin ja päätin sit ostaa molemmat. Molemmat on neuleita, joissa on palmikkoneule. Toinen on vaaleanharmaa neuletakki ja toinen ruskea paita. Neuletakin kaveriksi otin myös lyhythihaisen twinset-poolon varmuudeksi. Ja sitä voi olla ihan fiksu käyttää töissä kun siellä ei pitkähihaista välttämättä tarvita, kun on kauhtana kuitenkin koko ajan päällä. Kameli on innoissaan! Aika paljon huutomerkkejä tänään.

4 comments:

Anonymous said...

Ei tsiisus mikä mörskä, ja mitä noi papanat on?! Toi on kyl kamalin ikinä. Tossa on toisaalta sellaista hyvää jouluankeutta. Savu nuolee raunioita.

Anonymous said...

Ja sanomattakin lienee selvää, että mä oon äärikiitollinen siitä että luovuitte suunnitelmastanne.

Lettipitko said...

Mulla tuli melkein pissat housuun kun mää näin teidän pipariviritelmän! repesin!

Ei se mikään Kosovo-talo oo, se on itä-Helsinkiä omimillaan!

Katjn said...

Joo ei ihan samanlainen luomus kuin Kinuskikissalla... Mutta yhdyn edelliseen, Itä-Helsingin getto tulee mieleen. Ja se vasta onkin siistiä!