Friday, December 5, 2008

Bäksiin töihin

Mä oon nykyisin ihan mahdoton hermoilija. Jo ainakin vuoden ajan oon hermonnut ennen jokaista päivystystä, että osaanko mä. Ja nyt eilisillasta lähtien oli masu ihan kipeänä ja sekaisin kun mua niin jännitti, että osaanko mä nyt viikon loman jälkeen tehdä perushommia. No ihan hyvinhän se meni, koska kyllähän mä nyt tiedän, että mitä mun pitää siellä tehdä. Mä oon ihan typerä. Lisäksi tää juttu on mun mielestä ihan käsittämätön, koska ei mulla aiemmin oo ollut mitään jännitysongelmaa. Mä oon luullut, että stressaamiselämäntapa kehittyisi jo joskus nuorena, että mä olisin liian vanha tämmöistä keksimään, mutta en sitten ilmeisesti. Nyt mä voin alkaa murehtia tätä niin työhuolet ei tunnukaan enää yhtään merkittäviltä.

Mun isomummo täyttää huomenna 96 vee. Se on mun mielestä aika komiaa. Muutaman vuoden hän on ollut jo vähän höppänä, mutta fyysisesti ja myös henkisesti ihan kohtuukuntoinen ikäisekseen. Hän on siis tietysti ollut eläkkeellä koko sen ajan mitä minä olen ollut hengissä ja tarkimmin mulla on mielessä hänestä se, että muija tykkää pelata marjapussia ja rakastaa miehiä. Hän itse sai vain tyttäriä (joista vanhin, 76-vuotias, on siis mun äidinäiti), mikä on tehnyt hänet kovin paljon poikalapsia arvostavaksi. Pari vuotta käytiin häntä tapaamassa Handymanin kanssa. Hän sitten kyseli, että mitäs me ollaan ammatiltamme. Olin kovin hämmästynyt, kun lääkäriys ei saanutkaan minkäänlaista perusmummomaista intopunaa poskille, vaan Mammapa hullaantui ekonomista suvussa. Suitsutti Handymanin ilmeistä laskutaitoa(?). Mieletön nainen! Ja siis muistaa vielä Suomen itsenäistymisenkin, sattuihan se hänen omana viisivuotispäivänään. Ainoa harmituksen aihe hänellä on se, ettei vanhainkodissa oikein voi tanssia, kun kaikki miehet ovat hänen lastensa ikäisiä ja sehän nyt olisi sopimatonta.

Isi soitti tuossa aiemmin, on menossa pikkujouluihin ja tarvitsisi kyytiä yöllä kotiin kun on taksit niin kiven alla. Täytyihän sitä luvata. Mä muistan, kun kerran Handymanin kanssa haettiin Isi poikien golf-matkalta yöllä, kun oli poijjaat vähän kahveissaan. Ajeltiin ympäri Helsinkiä kuljettamassa isin kavereita kotiin. Sitten kun tuli aika suunnata mun vanhempien kotiin, Handyman meni jotenkin sekaisin ja ajoi Herttoniemestä Viikin ja Arabian kautta Vantaalle, koska omien sanojensa mukaan täysin unohti Kehä ykkösen olemassaolon. Täytyy tänään päntätä sille maantietoa, kun jälleen Isi olisi Hertsikasta haettava. Pitäisi varmaan perustaa Kännikuskit Oy.

No comments: