Friday, December 26, 2008

Joulupäivä Berliinissä

Berliini on ihan mahtava kaupunki. Koneessa matkalla tänne umpiväsyneenä mietiskelin, että mitähän varten piti lähteä. Miten nyt yksi talvinen pohjoiseurooppalainen kaupunki eroaa toisesta? Jos väsyttää ja haluaa nukkua niin parempi se kai olisi nukkua omassa sängyssä lainanlyhennyksen hinnalla kuin sen lisäksi maksaa vielä toisesta sängystä. Negatiivinen asenne matkailuun siis. Onneksi tämä ihastuttavan rehellinen ja romanttinen kaupunki näytti taas aivan uusia tarunhohtoisia puolia itsestään jo lentokentältä hotelliin vievän bussimatkan aikana eikä nyt huvittaisi ollenkaan olla kotona!

Aloitetaan tärkeimmästä: ei ole yhtään liukasta hurraa! Eikä silti märkääkään. Päivällä paistoi ihan rehellisesti ja kunnolla aurinko niin että oli valoisaa sillä tavalla kuin Helsingissä on syys-lokakuussa valoisaa. Ja lokakuun valoisuus on aivan eri luokkaa kuin joulukuun, sanokoot kaamoksenvastustajat mitä hyvänsä. Kun aurinko meni mailleen, alkoi kaupunki kylpeä keinovalossa, joka ei ainakaan roumantiix-mielessä hävinnyt yhtään auringolle. Katsokaa vaikka:




Kun oltiin kotiuduttu hotellihuoneeseen, lähdettiin kiertämään kaupunkia. Bussin ikkunasta oli nähty joulumarkkinoita ja koska mä en ollut koskaan aiemmin sellaisella käynyt, piti konsepti tietty tarkistaa. Kyseessä oli siis joulupäivä, joka on mun kokemuksen mukaan vuoden kuivin päivä. Nytissäkin joulupäivää luonnehdittiin "päiväksi, jolloin ei tarvitse edes käydä ulkona". Jokaisilla markkinoilla oli väkeä niin että mun piti pitää edellä kulkeneen Handymanin takista kiinni etten ois hukkunut tungokseen. Ihanaa! Ja ihmiset olivat niin iloisiakin! Gendarmenmarktin joulumarkkinoilla oli laulamassa riemukkaiden eläkeläismiesten kuoro, joka veti mm. Blowing in the Windin (tietty saksaksi) ja hyvin! Täytyy tulla jatkossa aina tänne jouluksi ettei tarvitse etukäteen kammota kotona kuupoiltavia pyhiä ja niiden pelossa ehkä varata ylimääräisiä päivystyksiäkin.



Mä ostin hatun, koska a) täällä on kylmä, b) omaneuloma hattu jäi Suomeen ja c) mun tukka näytti ruokottoman hirveältä kaikissa valokuvissa ja se piti saada jollain peittoon. Gendarmenmarktin markkinoilla päätin, että tuen seuraavaa eteen tulevaa päähinemyyjää, joka ei ole päättänyt erikoistua Venäjän armeijan kierrätettyihin karvareuhkoihin tai neulahuovutukseen. Ostin karvaisen lierihatun, Handymanin toiveesta valkoisen (jotta mut bongaa väkijoukosta helpommin). Handyman tykkäsi hatusta kovasti. Kertoi kuitenkin vasta ostostapahtuman jälkeen, että äitinsä oli vastikään ostanut väriä lukuunottamatta identtisen hatun itselleen. Silloin mulle tuli creepy aavistus, että 25 vuoden päästä mäkin oon kipakka ja sanavalmis blondi, kun Handyman hiljalleen muuttaa mua äitinsä kaltaiseksi...


9 comments:

Katjn said...

Onko kameli muuttunut pyryksi vai miksi pyry on kirjoittanut tän turinan?

Elämyskameli said...

Aito Kameli on kirjoittanut tekstin (ja jo eilen!), mutta teknisten ongelmien vuoksi (Internetti oli rikki) Kamelin atk-tukihenkilö Pyry toimitti tekstin blogiin.

Anonymous said...

Siisti möysä! Mut onko myös Handymanin äidin hattu merkiltään Kangol?!

homis said...

ihan tuli tuosta roumantix -kuvasta mieleen että ootkohan laittanut väärän kuvan... tuollainen melkein vastaavanlaisen näkymän voi bongata Espan puistosta.. ja joulumarkkinatkin löytyvät..

Ilmeisesti kameli ei ole kyttyröineen käynyt Helsingin keskustassa toviin..:)

Elämyskameli said...

Joo ilmeisesti Handymanin äidin hattu on nimenomaan Kangol ja vielä tuollainen karvainen Kangol! Mein Gott! Ja tosiaan on jääneet Helsingin keskustan ihmeet viime aikoina näkemäti. Ja sorry nyt vaan mut olipa masentava uutinen tuo!

Anonymous said...

Elä murheta simmottis, Espan markkinat on leimit! Kuljin läpi kerran ja siellä myytiin samoja puutonttuja ja kuusenkerkkähilloja kuin joka penteleen myyjäisissä ympäri Suomen.

homis said...

Mutta valot ovat joka tapauksessa komiat, lähes yhtä komiat kuin Pärliinissä. Ja onhan nämä Espan kilkuttimet kuitenkin eri luokkaa kuin Euroopan kauneimman kaupungin (not!!:)), joten no worries los kamelos.

Långstrumppi on vissiin siis kiertänyt samojen mustalaisten kojut ympäri suomen jos rivien välistä pystyy lukemaan..

Elämyskameli said...

Homis hyvä! Vaikka Berliiniä ei yleisesti ehkä pidetä Euroopan kauneimpana kaupunkina, sijaitsee täällä silti demokraattisesti valittu Euroopan kaunein aukio ja täällä on siistiä ja rauhallista. Kaikkea mitä lunki Kameli voi matkalta toivoa. Eikä haise itäblokilta (vrt. Budapest)!

homis said...

tai Dresden..