Tuesday, December 16, 2008

Urheilusuorituksia

Mä kävin just elämäni ekaa kertaa pilateksessa, koska tiistain ultrasuperhyperhyvä core on joulutauolla. Olisi pitänyt kuunnella järjen ääntä ja olla menemättä. Siellä oli mun lisäksi neljä varsin keski-ikäistä naista, jotka riiteli siitä, saako pilateksessa käydä ilman että on käynyt edeltävää kahden päivän tehokurssia jostain pirun hengittämisestä. Sanomattakin lienee selvää, että mun mielestä tuommoinen on kukkua. Jos on ekaa kertaa jossain jumpassa, jokin voi tuntua hankalalta, mutta sitten kysytään opelta apua. Ei siihen tarvitse mitään etukäteisvalmennusta että voi mennä jumppaan! No turns out pilates on lähinnä jotain hengittämistä. Siinä tehtiin ihan järkeviä liikkuvuutta ja lihasvoimaa kehittäviä liikkeitä, mutta toistojen määrä oli niin pieni, ettei oikein ehtinyt vielä tuntua missään ja mulla meni jatkuvasti laskut sekaisin kun tietyt osiot niistä liikkeistä piti tehdä sisään- ja toiset uloshengityksen aikana. Lisäksi koko mun belief system murskattiin siellä pieneksi tomuksi, kun yhtäkkiä uloshengityksen aikana lihakset aktivoituu ja sisäänhengitys on rentoutumista varten. Niinku mitä? 28 vuotta se on ollut toisin päin!

Perheen urheilumainetta pitää yllä Handyman, joka on pitkästä aikaa East Coast Nordic Walking Teamin viikottaisella dementiahiihtolenkillä. Voin Teamin ulkopuolelta kyllä kateellisille salaa kertoa, että lenkki (Likkojen Lenkki eli LiLe) on ollut muutaman viikon jäähyllä, koska se järjestetään säävarauksella ja sää ei ole suosinut. Handyman ei ole käytännössä katsoen käynyt lenkillä juuri ollenkaan lokakuun alkupuolen jälkeen, silloin tuli liian pimeää ulkolenkkeilyyn ja maskuliinisuudestaan tunnettu Handyman ei enää "voi" mennä salille juoksemaan, koska se on kuulemma tarkoitettu keski-ikäisille tantoille ja Handyman kokee itsensä nuoreksi mieheksi. Toinen Handymanin urheiluharrastusta vaikeuttanut händikäppi on ollut toki edelleen vihoitteleva nilkka. Mutta mitäpä Handyman ei tekisi vieraiden naisten seireenimäisestä kutsusta. Kiitti vaan, nyt se sitten valittaa sitä perhanan nilkkaa seuraavan viikon mulle salaa.

Tänään salilla mulle kehittyi moraalinen dilemma: torstain niskaselkäjumpan ohjaaja kertoi, että siellä tehdään ylihuomenna Aivan Mahtavia Juttuja. Mä olin ajatellut feidata ylihuomisen jumpan työpaikan leimien pikkujoulujen vuoksi, mutta nyt tekisi kovasti mieli mennä sinne jumppaan. Äh. Ehkä mä feidaankin ne pikkujoulut. Tulee kyllä hankalaksi, kun pitäisi kreikkalaiselle selittää puhelimitse, että se suvlákivartaan etukäteistilaus pitääkin peruuttaa. Mutta mitäpä ei niskaselkäjumpan eteen tekisi!

10 comments:

Pyry said...

Se EI oo mikään Likkojen lenkki! Se on Lesbian Erotica Muscle Training!

Pumpumkatti said...

Hmm...??? Kyllä kaikissa punttis ohjeissa on aina sanottu, että kovin ponnistus tehdään uloshengityksen aikana......

Elämyskameli said...

Kameli on jälleen tuonut asiansa epäselvästi esille. Eli toki juu aina tehdään nostot ym raskaat jutut uloshengityksen aikana, mutta tämä on mun käsittääkseni sen takia, että sisäänhengitys vaatii lihasvoimaa an sich, kun taas uloshengityksessä lihasvoimaa tarvitaan ei ollenkaan tai ainakin vähemmän ja sen aikana muutenkin rentoutuu. Eli jos sisäänhengittäen vaikka nostetaan punttia, niin helposti unohtaa hengittää kun käyttää kaikki voimansa sinne treenattaviin lihaksiin. Mutta tässä oli siis kyse siitä, että itse uloshengitys aiheuttaisi jonkun lihasten aktivaation ja se uloshengitys piti suorittaa kovinkin aktiivisesti puhaltamalla eikä vain normaalisti hönkäisemällä. Eli ei siis että uloshengityksen aikana treenataan lihaksia vaan että uloshengitys itsessään treenaa lihaksia. Että siinä mielessä uutta tietoa. Selvensikö?

Lettipitko said...

Mä varoitin sua Pilateksesta!!! Se on pelkkää pussymuscle-treeniä koko hömppä.

Elämyskameli said...

Eikä niitäkään erityisesti reenattu! Mut kylkiä ilmeisesti reenattiin, on aika lailla kipeät. Mut ei se yksinään niin siistiä oo, kylkikivun saa nyt virtsatiekivestäkin.

Katjn said...

Prkl. Heti eilisen Likkojen lenkin aluksi tiedustelin Handymanin nilkkatilannetta ja mulle vakuutettiin sen viriiliyttä ja toimintakykyä ja että sillä voisi jopa juosta. Taas on miehet mua huijanneet. Voi mua herkkäuskoista... Nyt saa sitte kantaa huonoa omatuntoa kun kanssasisar kärsii.. *huoh*

Ja vielä tohon Lesbian Erotica Muscle Trainingiin, ketkä on ne lesbot, mikä on eroottista vuosaaren turuilla ja kellä on ne lihakset???? Ainoastaan training pitää jollain tasolla paikkansa.

Anonymous said...

Kipee tai ei, uskon hyvinkin, että Handymanin nilkka on yks niitä viriileimpiä nilkkoja!

Pyry said...

Nilkka on täydessä iskussa aina vaan! Tällä viikolla sillä juostaan kymppi ja katotaan mitä sit käy.

homis said...

Mä oon kyllä eri mieltä teidän mammojen kanssa tuon pilateksen suhteen.

Se aktivoi vatsan ja selänå syviä lihaksia ihan mielettömän paljon.

Eikä niitä ole tarkoituskaan tehdä saman verran kuin perusvatsalihastoistoja (tyyliin 500 putkeen)...

- homis knows

Elämyskameli said...

No tähänpä nyt heruu kommenttia jopa papparaisosastolta! Kysehän ei suinkaan ollut siitä etteikö se olisi ollut tehokasta (päinvastoin - en mä muista jumpista ikinä tuu niin kipeäksi kuin pilateksesta tulin) vaan että se on kummallista puhkumista jonka hyötyä osaa arvostaa vasta Veli Pontevan tiilitalon kaatourakassa.