Friday, December 2, 2016

Joulukale 2: pinaattilettu

Nonni! Nyt tästä tuli ruokakalenteri, kiitos Polaah'n. Erinomainen idea. Mut nyt mun pitää keksiä 23 eri ruokaan liittyvää juttua esiteltäväksi. Katsotaan, joudunko mieron tielle. Melkein toivon, että joutuisin. En suorilta keksi, kuinka 23 ruokaan liittyvän jutun keksimättömyydellä joutuisi mieron tielle.

No mut ensimmäisenä ruoka-aiheisena postauksena käsitellään pinaattiletut. Mä en oikein välitä einespinaattiletuista ja koulussakin se oli yksi mun lukuisista inhokkiruoista (se ny ei paljon vaadi, mä oon epäluuloinen kranttu). Sitten kerran mä seesteisellä hetkellä pohdiskelin, kuinka kaikki einesruoat perustuu johonkin perusruokaan ja silloin mä tajusin, että pinaattilettujakin voi tehdä itse. Ekalla kerralla tein tuoreesta babypinaatista. Siinä oli aika työ ja silti pinaatinpalat oli kiusallisen kookkaita. Se ei ollut erityisen hyvää. Sit mä tajusin, että pakastepinaatti on kuin tehty pinaattilettuja varten. Sen jälkeen mä teinkin niitä melkein jokaiseen peli-iltaan, joita silloin järjestettiin tämän tästä. Sittemmin mä aloin tuunata perusohjetta ja totesin, että osa vehnäjauhoista kannattaa korvata ohrajauholla ja kaurahiutaleilla, niin maku on parempi. Oon myös joskus tehnyt niitä kauranesteeseen, mikä on ollut ihan jees. Vegaaniversiota en kuitenkaan ole ollut motivoitunut testailemaan. Mut siis nykyään mä tykkään pinaattiletuista. Niistä mun itse tekemistä.

Ai miksi mä en aiemmin tykännyt pinaattiletuista? Noku niiden kanssa tuputetaan aina sitä puolukkahilloa, joka ei mun mielestä sovi mihinkään kunnon ruokaan. Se on hillo. Jos johonkin, niin puuroon tai jäätelöön. Ei suolaiseen ruokaan.

No comments: