Thursday, December 8, 2016

Joulukale 8: taginemaustettu broileripannu ja muut työpaikkaruokalan herkut

Työpaikkaruokala ansaitsee kultaa. Siellä on arkisin aina kuusi vaihtoehtoa (kaksi peruslinjaruokaa, kasvislinjaruoka, keitto, grillivaihtoehto ja salaatti). Mä otan yleensä linjastosta, koska sit pääsee nopeammin jonosta - linjaruoan voi maksaa vanhoilla HKL:n kymmenen matkan lipuilla, muut ruoat maksetaan rahalla. Ajoittain otan muuta riippuen siitä, mitä tekee mieli. Otan usein puuron, jos se on keittolounaana tai lohifileen, jos sitä saa grillistä.

Linjaruoka on kuitenkin siis yleensä herkullista. Viime viikolla esiteltiin uusi ruokalaji, taginemaustettu broileripannu. Siitä tuli saman tien mun suosikki. Etukäteen pohdiskelin, että mitä se mahtaa tarkoittaa - taginehan on astia. En ole koskaan maistanut paistinpannumaustettua kalaleikettäkään. Olen tehnyt itse pataruokia, joita on suositeltu tekemään taginessa, mutta mulla ne on joutuneet sarpanevaan. Samoja mausteita kuitenkin siis tässäkin: luumua, aprikoosia ja pippuria. Se oli mahdottoman hyvää. Onni on työpaikkaruokala!

Muita ruokalaherkkuja on falafel, ruiskuorrutettu lohi (uunissa paistettu lohifilee, jonka päällä on hapankorppumurusia) ja siskonmakkarakeitto.

No comments: