Wednesday, December 21, 2016

Joulukale 21: orientaalinen kana: satay

Mä unohdin kirjoittaa tän eilen! Järkyttävää. Siksi tää on myöhässä.

Tänään on taas keskiviikko, itämaisen kanan päivä. Eka itämainen kanasoosi, jota mä oon tehnyt, oli sataykastike. Se on mahdottoman hyvää. Maapähkinää, sipulia, limeä ja kookosmaitoa. Aivan herkullista. Kanat tai muut lisukkeet laitetaan vierelle sellaisenaan, ne ei tartte juuri mitään mausteita.  Oon käyttänyt Maku-lehden ohjetta. Semmoinen ohje vaan, että sitä pitää tehdä tuplamäärä, että saa neljälle riittävästi. Ohjeen "neljän hengen annos" riittää siis kahdelle tai ehkä neljälle, jos haluaa dipata.

Muthei nyt mun pitää mennä laittaan tukka.

No comments: