Saturday, December 24, 2016

Joulukale 24: pakastekala

80-luvulla oli kalapuikko. Nyt se on laajentanut serkustoaan kaupan pakastealtaalle ja erilaisia pakastekaloja on metritolkulla. Ihan peruspuikkoa on tietenkin edelleen usealla eri brändillä. Peruspuikkoa on myös tuunattu vaihtamalla joko sisälmystä tai päällistä tai molempia. Lisäksi on eri muotoisia kalapaloja paneroinnilla ja ilman. On fileetä, mureketta, pullia ja valmiita kuutioitakin. Melkein minkä tahansa arkisen kalaruoan tekemisen voi aloittaa pakastealtaalta. Toki kaikki maistuu ihan samalta sit aina. Ehkä kätevää, mutta ei korvaa tuoretta kalaa. Britit on aika taitavia mauttoman kalan kanssa. Tai niin mä luulen, en oo koskaan oikeesti päässyt maistamaan fish&chipsiä. Mut sehän on jo aika out. Ei suinkaan maan myydyintä pikaruokaa enää ees.

Muuten, jos jäitte pohtimaan että mitä mä sit eilen söin, niin Handyman vei mut hotelliin yöksi! Heräsin siis Jätkäsaaren Clarionin 13. kerroksen kulmahuoneesta. Kauheen ihanaa! Käytiin syömässä Lankomiehen ja Kälysen kanssa alakerran Kitchen & Table -ravintolassa, jossa oli hyvä ruoka, mutta hitaahko palvelu. Tosi kauniit annokset. Ja tosiaan oikein hyvää, ei ois tarttenu stressata.

No comments: