Tuesday, December 13, 2011

Kolmastoista luukku: Dominant Species

Tänään on Handymanin synttärit, onnee! Tämän kunniaksi valitsin päivän peliksi Dominant Speciesin, joka on Handymanin lempipeli.

Dominant Speciesissä jokainen pelaaja edustaa jotain eläinluokkaa (esim. sammakkoeläimet, hyönteiset, nisäkkäät, linnut). Eläinluokassa on toki monia lajeja, jotka levittäytyvät pelilaudan eri maastotyypeille. Lajeja syntyy ja kuolee ja alati laajeneva tundra tuo omat haasteensa lajien selviytymiselle. Lisäksi ruoan saatavuudessa on vaihtelua ja vaikka ruokaa olisikin, se ei välttämättä lajille maistu.

Dominant Species on teemaltaan vahva ja kiinnostava. Pelimekaniikka on mielenkiintoinen. Pelaajia mahtuu 2-6, BGG:n mukaan parhaiten peli toimii neljällä. Mä oon pelannut tätä vain kahden Handymanin kanssa, joten en osaa sanoa muuta kuin että monissa kohdin saanee enemmän vaihtelua useammalla pelaajalla. Dominant Species on selkeästi gamers' game enkä voisi kuvitellakaan tuovani sitä leppoisiin pinaattilettupeli-iltoihin. Säännöt ovat varsin monimutkaiset, pelilauta on Satakunnan kokoinen, pakkaus painaa enemmän kuin keskimääräinen läppäri, kullakin pelaajalla on monenmuotoisia nappuloita ja kestoltaan peli on 2-3 tuntia, ei siis sovi NGF-iltamiin. Harrastajalle peli on kyllä mielekäs ja mielenkiintoinen sekä sopivan ahdistava, ehdottoman suositeltava.

Valtava lauta, jolla on jo pelin alkuvaiheessa tavaraa kuin Hietsun torilla

No comments: