Sunday, December 11, 2011

Yhdestoista luukku: Thurn und Taxis

Thurn und Taxis on junapeli ilman junia. Tarkoitus on kortteja keräämällä tehdä postireittiä Saksan kaupungista toiseen ja perustaa kaupunkeihin omia postitoimistoja. Yksinkertainen ja mukava peli, vuoden 2006 Spiel des Jahres ja 2007 Vuoden aikuistenpeli. Aika vähän pelaajien välistä interaktiota, mutta etenkin tyttöjen kesken tätä on mukava pelata. Ei Handymanin kuvittelemalla tavalla vaan siksi, että tyttöjen kansa pyritään yleensä mahdollisimman ystävällismieliseen ja kohteliaaseen peliin.

Thurn und Taxis on saanut nimensä vanhan saksalaisen postisuvun mukaan. Nykyäänkin suku on vielä voimissaan nokkamiehenään ruhtinas Albert. Nimi ei siis mitenkään liity torneihin eikä mäyriin. Pelaajia mahtuu 2-4 eikä peli kärsi vähäisestä pelaajamäärästä. Thurn und Taxis muistuttaa Menolippua, mutta on tunnelmaltaan rauhallisempi ja ehkä sen takia joidenkin (ei mun) mielestä tylsempi. Peliaika on puolesta tunnista tuntiin. Tämä lauta on pelin loppuvaiheissa yksi kauneimmista peleistä.

Yllättäen huomaan T&T:tä miettiessäni, että rankkaisin tän aika korkealle, ehkä jopa top kymppiin. Täytyykin yrittää saada tälle peliaikaa, viime aikoina tää on ollut hiljaiselolla. Yllättäen huomaan myös, että tähän on tehty pari lisäosaakin ja ällikällä mut löi se, että ne näyttää olevan hyllyssäkin! Noloa, täytyy ehkä joskus tutustua...

Kuvassa Handymanin uusi upea takka, joka ei valokuvassa näytä juuri miltään

2 comments:

Anonymous said...

Mä luulin että maailman vanhin peli on jokaisen vuoden aikuistenpeli!

LL

Pyry said...

^aika vähän pelaajien välistä interaktiota siinäkin, pasianssiakin jaksaa vain tietyn verran. tietty tyttöjen kesken voi olla parempi tilanne, en tiedä.