Saturday, December 17, 2011

Seitsemästoista luukku: 6 nimmt!

Pikkuiset korttipelit ovat usein paikallaan. Isompien pelien välipalana maistuu usein vartin mittainen pikapeli ja korttipelien vahvuus on myös niiden pieni koko. 6 nimmt! on juuri tällainen peli. Yksi matsi kestää viitisen minuuttia ja koko peli (muutama käsi) 15-20 min. Muistanpa pelanneeni tätä puistossa yhtenä kesäpäivänä, ah niitä aikoja.

Pakassa on kortit, jotka on numeroitu 1-104. Jokaisessa kortissa on häränpäitä - 11:llä jaollisissa viisi päätä, viidellä jaollisissa kaksi päätä ja muissa yksi pää. Käsikortteja jaetaan kymmenen ja niistä olisi päästävä eroon laittamalla ne jonoon pöydälle helppojen sääntöjen mukaan. Yhdessä jonossa ei saa olla viittä enempää, joten kyseiseen jonoon kuudennen kortin laittava joutuu nostamaan itselleen jonon aiemmat kortit, kuten pelin nimikin kertoo (6 nimmt tarkoittaa "6 ottaa"). Lopuksi lasketaan nostettujen korttien häränkuvat ja eniten saanut häviää. Yksinkertaista.

6 nimmt! on kerrassaan mainio peli. Säännöt ovat selkeät ja helpot, mutta silti peli on varsin jännittävä ja taktiikkaa tarvitaan. Myös korttionnella on merkitystä, joten vasta-alkajakin voi voittaa. Hauska pelinen!


1 comment:

Anonymous said...

Oi vitsi mä olin unohtanu tän! Mut sen kesäpäivän puistossa muistan! Tää on muistaakseni mahtipeli ja joskus koetaan dramaattisia hetkiä kun joku joutuu nostamaan.

LLå