Sunday, December 13, 2009

Luukku 13: Jouluhanu

Tänään on Handymanin synttärit, onneksi olkoon pikkuinen Lucia! Suuren päivän kunniaksi tänään käsitellään joulukalessa Handymanin sukutermiä "jouluhanu".

Jouluhanu ei liity mitenkään hanukkaan tai hanuriin (tai näin mä oon ymmärtänyt). Jouluhanu on jonkinlainen rangaistus / rauhoittumiskehotus tohkeilevalle Joulupukin odottajalle (tai näin mä oon ymmärtänyt). Ilmeisesti Handymanin lapsuudenkodissa oli tapana nostaa liian innokas joulutohkeilija (yleensä joko Handyman tai Lankomies, harvemmin kai Anoppi) hattuhyllylle tai ovenpäällyskaappiin hetkeksi ajattelemaan vauhtiaan ja tekosiaan ja kutsua hyllyltä kyttäilijää jouluhanuksi. Meidän asunnossa ei ole oikeaa hattuhyllyä (vaan Sovella-ritilä) eikä ovenpäällyskaappeja, saati sisäovia, joten jouluhanuilu ei meillä oikein onnistu. Kuitenkin Handyman ajoittain varoittelee Jouluthibua liiasta innokkuudesta, koska jouluhanun pilkkanimi on edelleen annettavissa tarpeen tullen.

Ja koska lukijoita kuitenkin kiinnostaa (paitsi ehkä materialismista luopunutta Långstrumpia): Handyman sai lahjaksi Applen Magic Mousen. Valitettavasti monimutkaisista ja polveilevista syistä hiiripaketti piti avata jo viikko sitten (hyvä että avattiin - Apple ei ollut tehnyt pakettiin edes yhtään happireikää hiiroselle!), joten Handyman ei suoranaisesti saanut vaimoltaan yhtään lahjaa syntymäpäivänään. Ehkä Handymanille voisi kuitenkin myöntää merkkipäivän kunniaksi Jouluhanun arvonimen? Mitäs jos me muutettais näillä puheilla jouluhanuilu positiiviseksi voimavaraksi?

4 comments:

Polaah said...

Kummelin jouluhanu oli hieno jakso.

Onnee Handylle, aikamme valontuojalle!

Pyry said...

Just say no! Tämä on vain Kamelin katala masinointi ja pehmitys sitä varten, että hän haluaa myöhemmin kääntää sanonnan "tehdä Suwit" positiiviseksi ilmaukseksi.

Anonymous said...

Mul on jotenki hatara muistikuva tosta Kummelin jouluhanusta, saisko jonku tiiviin synopsiksen?

Elämyskameli said...

Joo juonenpätkää toivotaan täälläkin, mähän en oo koskaan Kummelia telkkarista katsonut.