Monday, December 14, 2009

Luukku 14: Jouluostokset

Lahjojen antaminen on kerta kaikkiaan riemastuttavaa. Mä oon ihan innoissani, kun pääsee suunnittelemaan lahjoja ja koska osaan itse tehdä ainoastaan villasukkia ja vaippahousuja, on suurin osa lahjoista ostettava kaupasta. Mä en juurikaan tykkää ostaa itselleni tavaraa (paitsi ehkä leffoja), mutta muille se on mukavaa. Tavaran ohella on kivaa ostaa palveluita. Kerran esim. ostin yllätykseksi Handymanille hoitoja Day Spassa, kun se oli niistä niin paljon puhunut. Pakettiin kuului kookosmaitokylpy ja joku kanervakuorinta, mutta ei se kanalja sitten uskaltanutkaan mennä. Niinpä se ei saa mitään palvelulahjakorttia (edes Vaasankadun hoitoloihin). Palvelujen ostamisessa ilahduttaa erityisesti työllistyttävä vaikutus sekä ehkä vielä enemmän tarpeettoman tavaran välttäminen. Mä tykkään kyllä tarpeellisista joululahjatavaroista (esim. mun viime vuonna saama kamera oli huippu), mutta sitten jos ei keksi ja käsi hamuaa Stockan pyyhehyllyä, on syytä jättää lahja ostamatta. Kirjoista mä ilahdun, koska tekemistä aina tarvitaan. Joskin mä mielelläni valitsen itse lahjakirjani, koska en halua välttämättä lukea kauden must read -klassikkoa vaan esim. aikalaiskuvauksen Saksojen yhdistymisen jälkeisestä ajasta zwickaulaisessa haarukkatehtaassa.

Jouluostoksissa negatiivinen puoli on ahdistava ihmistungos ja kuumuus kaupoissa. Joulu sattuu usein kylmään vuodenaikaan, jolloin kuitenkin on takki päällä ja ehkä hanskat ja kaulaliinakin, mutta kaupoissa on toki tavallinen sisälämpötila. Vähemmän höösi muija ehkä ottais takin pois päältä, mutta sehän ei mun mieleen tule. Lisäksi mua ärsyttää ihmiset, jotka seisoo mun edessä keskellä kulkuväylää miettien, että mihinkäs sit menis. Ja semmoiset ihmiset kans, jotka kailottaa jotain ultimate tylsää juttua julkisissa tiloissa! Tietty mäkin teen sitä (uneksin läpikulkuväylällä siis) mut se ei ärsytä mua. Nettikaupathan ois kuin tehdyt mulle, mutta ne on liian helppoja. Pakko siis uhmata ärsytystä. Onneksi on korvalappustereot.

2 comments:

Polaah said...

Mut villasukathan on ihan paras lahja!!! (Eräällä pienellä pojalla on taas liian pienet sukat jalassa :( )

Anonymous said...

Joulussa on kyl just toi vika, et ihmiset tekee jouluostoksia. Sit kun ite haluis shoppailla ihan silleen normaalisti ja jouluttomasti, niin eihän se onnistu just Kamelin mainitsemien seikkojen takia. Sit viel kaupoissa soi kaikki joululaulut, ja tulee sellanen fiilis et ois jouluostoksilla vaik oikeesti on vaan ostoksilla! Ja sit kysytään haluuko ostokset joulupakettiin vaikka ostais vaan about jotain kynsilakkaa.