Wednesday, December 16, 2009

Luukku 16: Joulukukat

On omituista, että jouluun liittyy jotain kukkasia. Kuten todettu, joulu on joulukuussa, joka on kuitenkin melko perinteinen talvikuukausi, onhan se jopa aiemmin ollut nimeltään talvikuu. Eikä talvella kasva kukkia, lähinnä talventörröttäjiä vain. Jos kaiken muun pitää olla niin perinteistä suomalaista, niin miksi kukat kannetaan Välimereltä? Amaryllis on ruma. Hyasintti on epästabiilin näköinen ja epämääräisen haisuinen. Joulutähti on melkein yhtä kiinnostava kuin pelakuu eikä sekään ole yhtään kiinnostava. Viime vuosina perhoskämmeköitä on yritetty myös lanseerata joulukasveiksi, mutta sehän nyt on vain väärin. Miksei voi tyytyä kanerviin? Sypressi on myös ihan rehellinen vaihtoehto ikkunalaudalle. Kaikenlaiset jouluasetelmat käpyineen, huopatonttuineen ja foliopaketteineen on vastenmielisiä. Leikkokukat on yleensä kauniita, kunhan ammattitaitoinen floristi on kimpun sitonut, ne mä ymmärrän. Muut joulukukat ei käy mun oikeustajuun.

7 comments:

Polaah said...

Hyasintin haju on kyllä tyrmäävä. Ja se on kaikenlisäksi ruma kasvi. Joulutähdet on ihan nättejä, mut miks nekin pitää kääriä ruukuistaan johonki foliokääreeseen?

Aikooko Chamsu pohtia joulukuusta? Nimittäin se vasta outoa on, et pitää raahata puu sisälle. Juhannuksena sentään jätetään koivut ovenpieleen, ulos.

Anonymous said...

Hei nyt päästään todelliseen joulutraditioon, eli siihen kun mä pääsen puhumaan roomalaisten saturnalia-juhlasta! Sehän oli siis jo kauan ennen kristinuskoa keksitty juhla joka sijoittui talvipäivän seisauksen aikaan. Eli silloin juhlittiin sitä että päivä alkaa taas piteneen ja silleen, eli sinällään kukat liittyy sit tähän, samoin valot, ja kuusikin on varmaan lähinnä tätä perua. Ja tietty niitä kukkia kasvo Roomassa ehkä vähän eri lail ku täällä. Mut tää nyt vaan tälläsenä tunnustuksettomana taustatietona.

Anonymous said...

Ja viel tiiviisti mun henkkoht joulukukkabenchmarkingin satoa:

joulutähti - jotenkin epäviehättävä ja kolho eikä ees tuoksu, epäilyttävä kukka siis
hyasintti - labiili olemus ja ruma varsi, tuoksu tymäkkä
tulilatva - kaikista kamalin, hemmetin ruma retale

Polaah said...

Sinänsä jännä, et melkein kaikkiin juhliin liittyy kukkia ja herkkuja. (Vappunakin ala-astelaiset myy vappukukkia!!) Mut miks uusi vuosi on niin superleimi kaikenkaikkiaan? Miks sitä pitää juhlia jonkun ällömenyyn (ha, sama kuin vappuna miinus sima, munkit ja tippaleipä) eli nakkien ja perunasalaatin kanssa? Onneks siihen juhlaan ei sentään mitkään rehut liity, se se vasta oliskin.

Anonymous said...

Mä luulen että kukkakauppiaiden propagandalla on jotain tekemistä asian kanssa!

Uus vuos on sinällään mun mielestä just hyvä juhla, että siihen ei liity mitään uskonnollista shittiä eikä perinneruuatkaan oo kauheen pakollisia ja sit voi vaan pitää bileet. Uuden vuoden lupaukset on mun mielestä ihan shittiä, samoin tipaton tammikuu. Voitaisko Kameliin saada joulun jälkeen joku uuden vuoden countdown jossa näitä voitais puida tarkemmin?!

Elämyskameli said...

Mä tykkään uudestavuodesta kun se on edes iloinen juhla mutta mua pännii suuresti, että kirkko väittää senkin olevan uskonnollinen pyhä joidenkin samperin itämaan tietäjien muistoksi. Pannahinen!

Anonymous said...

Mitä hemmetin tekemistä itämaan tietäjillä on uuden vuoden kanssa?! Toi on kyl nyt niin päälleliimattuu.