Sunday, December 27, 2009

Berliini-fani -80

Berliini ihastuttaa taas. Kieltä on hauskaa puhua. Saksalaiset eivät vaikuta lainkaan kyllästyneiltä, vaikka kieltä puhuu väärin - päinvastoin he ovat erittäin pitkämielisiä ja jopa mielissään, että joku viitsii puhua saksaa. Se tuntuukin paremmalta kuin englannin puhuminen - onhan se nyt järkevää, että edes toinen keskustelijoista puhuu äidinkieltään. Toki turistimestoissa (esim Starbucksissa, ikävä paikka) silloin tällöin myyjä vaihtaa englantiin, mutta mä vastaan vakaasti saksaksi. Tukholmassa menee hermo kun ne ei millään anna edes yrittää puhua ruotsia.

Tänään mentiin aamupalan jälkeen pirteälle aurinkokävelylle. Homis ja Katjn halusivat mennä katsomaan Monet'n (ja ehkä Manet'nkin?) maalauksia ja Handyman oli viluissaan, joten ne menivät Alte Nationalgalerieen. Mä kaipasin ulkoilmaa ja jäin pyörimään museosaarelle. Jälkeenpäin ajateltuna oli ihan fiksu valinta - aikalaiskuvausten perusteella Katjn oli saanut aikamoisen museohepulin (siitä varmastikin tarkemmin Hepuliblogissa pikimmiten!). Mä säästyin hepulin todistamiselta ja sain siltä osin viettää rauhallisen sunnuntaiaamun.
Alte Nationalgalerie

Museosaarelta me käveltiin Brandenburger Torille ja otettiin tietty turistivalokuvia. Kuvien loistoa himmentää tietty tuhannet ja taas tuhannet espanjalaisturistit, joita on kaikkialla. Lisäksi Brandenburger Torin viereen rakennettiin lavaa uudenvuodenbileille, joten alue oli pitkälti suljettu, mistä syystä vahingossa vähän eksyttiin toisistamme ja ajauduttiin hippasille puistoon. On muuten aika erilainen tunnelma joulukuisessa kuin huhtikuisessa puistossa, eikä välttämättä pahassa. Päivän ehkä paras hetki mulle oli se, kun käytiin Lego-kaupassa ja mä ostin Creationary-pelin! (Niinku Pictionary mutta vihjeet toteutetaan Legoista, loistoidea.) Yllättäen Handyman ei löytänyt sieltä mitään. Onneksi mun hankinta pitää perheen Lego-tasapainon yllä.
Brandenburger Tor. Handymanin BTTS-takki (brighter than the Sun) on noussut arvoon arvaamattomaan, kun jätkä on se päällä helppo nähdä kaikkialla

Katjnilla ja Homiksella on aikamoinen ordeal, kun Helsinki-Vantaan syömä matkalaukku ei oo vieläkään saapunut ja siellä on siis kaikki Homiksen tavarat. Tämän vuoksi tänään jouduttiin sitten kaupoille. Ostoksilla käyminen ei täällä olekaan ihan yhtä vaivatonta kuin koto-Suomessa näin sunnuntaina, kun ainoat avoinna olevat kaupat sijaitsevat rautatieasemilla. Onneksi Hauptbahnhofilla on Rautatientorista poiketen muitakin vaatekauppoja kuin Anttila, että Homis sai kelpo kuteet.
Etualalla vasemmalla East Side Gallery (muuria oikealla paikallaan), taustalla Fernsehturm

1 comment:

Anonymous said...

BTTS-takki ftw!