Sunday, December 6, 2009

Luukku 6: Joulukuu

Joulukuu on erityinen kuukausi. Ensinnäkin se on kolmella jaollinen, mistä pidän erityisesti (jostain syystä mun mielestä maalis-, kesä-, syys- ja joulukuu on parempia kuin muut) ja toiseksi se on niin monella tavalla juhlallinen. Joulukuussa on joulu kaikkine festiviteetteineen ja vapaapäivineen. Lisäksi joulukuussa on Handymanin, Lettipitkon, Insinööriavomiehen ja Polaah'n synttärit (vain muutamia mainitakseni), Kummitytön ja Anopin nimpparit, itsenäisyyspäivä ja uudenvuoden aatto. Niin ja adventit, jotka merkitsevät joillekin jotakin (mulle lähinnä sitä, että kun HS ekana adventtina muistuttelee, että kirkot on tänään täynnä Hoosiannan takia, niin alkaa soida Hoosianna päässä). Tästä (vai viime?) vuodesta alkaen meillä vietetään myös hääpäivää.

Joulukuussa on kyllä merkillisen paljon synttäreitä. Eihän maaliskuussa oo juhannusta eikä pääsiäinen oikein nyt kyllä kelpaa selitykseksi. Onkohan se kevään alkaminen, joka kirvoittaa lasketut ajat joulukuulle vai onko syynä se, että joulukuussa syntyneet pitää meteliä syntymäpäivistään keskimääräistä enemmän, jotta lahjamäärä ei jää muissa kuissa syntyneiden taakse? Innostuin oikein selvittämään asiaa ja totesin Kamelin lukijakunnan otannan olevan liian pieni yleistettäväksi. Voih, niin tylsää.

Juhlallista on tietenkin joulukuussa sekin, että jokaista päivää kunnioitetaan erilaisten joulukalenteriluukkujen avauksella. Ei oo asia näin huhtikuussa. Juhlan etukäteiskohkaus lisää juhlan tunnetta. Loppiaisena on toki vähän juhlakrapulainen olo, mutta loppiainen ei ookaan joulukuussa eikä edes kolmella jaollisena kuukautena, joten surkea olo kuuluu asiaan. Paitsi että heti loppiaisen jälkeen alkaa taas uusi juhlavuosi Pikkusiskon synttäreillä. Ensi vuonna se täyttää jo 26 vuotta. Vanha mikä vanha.

3 comments:

Anonymous said...

Missä Suomen lippu, missä sotiemme veteraanit? Eikö Kameli kunnioita isiemme työtä? Kiitos 1939-1945!!

Polaah said...

Mut älkäämme unohtako, et Polaah´illa on syndet tässä kuussa!

Mä uskon siihen, et joulukuiset (kauriit varsinkin) pitää enempi meteliä syntymästään, ettei ne jää muiden bileiden jalkoihin. Koska jäähän ne. Mut onneks mul on aina viattomat lapset mun kanssa juhlimassa.

Elämyskameli said...

Siis sullahan on, Polaah, paitsi viattomat lapset, myös Insinööriavomies ja mun alkoholisoitunut Veikko-setä juhlimassa siinä samana päivänä! Te voisitte pitää megabileet. Mä niin näen ne bileet silmissäni.